4. ANIMAL PLANET


“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
~ Mahatma Gandhi ~

Naši štirinožni ljubljenčki, pa ali gre za psičke, mucke, konjičke ali kakšne druge živalske vrste, imajo vsekakor posebno mesto v našem življenju in so kot družinski člani. Prinašajo nam radost in veselje, spodbujajo igrivost in nikakor se ne moremo načuditi, kako srčkani so. Izjemne in dragocene fotografije vaših ljubljenčkov so tako lahko več kot le spomin na socialnih omrežjih ali v albumih, lahko so tudi čudovite fotografije v različno obarvanih okvirčkih, ki krasijo vaš dom. Fotografiranje lahko poteka v okrilju čudovite narave, pri vas doma ali na vam posebni lokaciji z rekviziti ali brez, pri čemer fotografiranje traja eno do dveh ur, odvisno od koncentracije vašega štirinožnega prijatelja. Obdelane fotografije prejmete 2-4 dni po fotografiranju, na izbiro pa so trije paketi, prilagojeni različnim željam. Za dodatne informacije in povpraševanja me kontaktirajte na mail@almiracatovic.com.

Podrobnejši pregled fotografij je podan na spletni strani: ALMIRA CATOVIC. com

***

Sanja & Seed

Zgodba o Sanji in Seedu je zgodba upanja za vse pse, ki iščejo ljubeč dom. In ravno takšnega je našel Seed, ki je imel na začetku kar nekaj ovir, namreč psiček je moral na rehabilitacijo zaradi zlomljene noge in prav tako je bilo veliko dela zaradi strahu pred drugimi psi. Ampak Sanja je neustrašno zavihala rokave in se z odločnostjo in ljubeznijo lotila pomagati Seedu, ne samo s pravilno vzgojo, ampak tudi, da premaga travmatične zgodnje izkušnje.

The story of Sanja and Seed is the story of hope for all dogs waiting to be adopted. The love on the first sight brought these two together and Seed found a loving family. And although there were some challenges at the beginning such as rehabilitation, because of the broken leg, there was still much to do about the fear of other dogs. So Sanja rolls her sleeves and digs into the work to heal the earliest trauma of her dog with all her kindness and persuasion. I can only wish that all abandoned dogs find such a tender and love.

***

Minny

Eno najlepših bitjec nosi ime Minny. Ko je bila še dojenček, jo je nekdo vrgel v gozd in pustil da umre. Rešila jo je mimoidoča deklica, ki je mislila, da je videla miško in tako je Minny dobila tudi ime, saj je bila tako majhna. Napadana je bila s strani raznih parazitov in ljubeči ljudje so se trudili in jo rešili. Preko fb strani so ji iskali ljubeč dom in tako se je Minny iz Bosne preselila v Slovenijo, kjer se je s svojo milino, igrivostjo, borbenostjo in lepoto dotaknila številnih, ki smo jo srečali. Res si ne predstavljam, kako je nekdo imel srce odvreči mladička v gozd! Če morebiti iščeš psička in novega družinskega člana, vsekakor predlagam posvojitev in da se tem kepicam polni ljubezni in radosti omogoči lepši začetek in ljubeč dom.

Minny is one of the most beautiful creatures that I have met. Someone has left her into the forest when she was only a puppy and little girl found her purely by coincidence. She has heard a squeak and thought it was a mouse, so that how Minny got her name because she was soo small. When rescued loving people helped her to survive. She was full of parasites, neglected and starved. She was brought to life and through social media, she found a loving home. With her playfulness, sweetness, and kindness she touches everybody and I really can’t imagine that someone has had a heart to left a puppy into the forest to die. If you are looking for the new family member I highly recommend adoption that kind of beautiful creatures full of love and joy.

***

Balkan Cats | Mačke na balkanu

Mačke, fascinantna bitja, ki očarajo s svojo igrivostjo, mističnostjo in spretnostjo. V različnih kulturah imajo različen pomen, tako je pri budistih nevtralen pogled na mačko, saj je bila edina žival poleg kače, ki je ni ganila Budova smrt; medtem ko v japonski kulturi mačka lahko ubije žensko in prevzame njeno obliko, v Indiji ta predstavlja blaženost živalskega sveta. Prav tako je zanimiva legenda, ki pravi, da so podgane nadlegovale potnike na Novetovi barki. Noe je šel z roko čez čelo leva, ta je kihnil in izvrgel mačji par. Zato je mačka podobna levu in ima vedno srečo.

Balkan cats are the ongoing project about the cats that I meet traveling on Balkan. I find these creatures amazing and graceful, and in some way, they are like mystics. In different cultures they have different meaning, for example in Buddhist world cat and snake was the only animals that were not affected by death of Buddha; in Japan cat can kill a woman and take her shape; in India cat represent blissfulness; and there is also a legend that on Noah’s boat rats were disturbing passengers so Noah went with his hand over lion forehead and lion sneezed two cats, that is why cats are similar to lions and always have luck.

***

Iz sveta živalic | From animal planet

***

 

۞

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: