Napoved za 2023

Če je za leto 2021 veljalo postavljanje novih struktur, za leto 2022 sprejemanje odločitev, je letošnje leto v znamenju čiščenja in tranzicij.


Tako kot vsako leto tudi tokrat posredujem vpogled skozi astrologijo, in sicer zahodni horoskop, vedski ali jyotish, ter kitajski koledar, ki nam pripoveduje o energijah leta, ki je pred nami. Če je leto 2020 bilo v znamenju prestrukturiranja tako na osebni kot na družbeni ravni, leto 2021 v znamenju postavljanja novih struktur in razjasnitve, kakšno življenje želimo živeti, leto 2022 v znamenju odločitev, je leto 2023 v znamenju čiščenja in tranzicije.


As you start to walk on the way, the way appears.
― Rumi


Dobro je vedeti

20. marec: pomladansko enakonočje ob 22.24
21. junij: poletni solsticij ob 16.57
23. september: jesensko enakonočje ob 8.50
22. december: zimski solsticij ob 4.27

Mrki
20. april ob 6:21 sončni mrk
5. maj ob 19:33 lunin mrk
14. oktober 19:54 sončni mrk
28. oktober 22:23 lunin mrk

Retrogradni planeti

Merkur
1. januar – 18. januar (v Kozorogu)
21. april – 15. maj (v Biku)
23. avgust – 15. september (v Devici)
13. december – 31. december (v Kozorogu in Strelcu)

Venera
23. julij – 4. september (v Levu)

Mars
1. januar – 12. januar (v Dvojčkih)

Jupiter
4. september – 31. december (v Biku)

Saturn
17. junij – 4. november (v Ribah)


Napetosti v prvi polovici leta

Kljub temu da naj bi leto 2023 bilo lažje od predhodnih dveh, še ne pomeni, da je preprosto leto pred nami. Predvsem prva polovica leta naj bi bila bolj viharna kakor druga polovica. Mnenja astrologov so različna, glede tega, kateri mesec je tisti, ki nam nosi največ sprememb. Medtem ko eni svarijo pred marcem, drugi opozarjajo na nevarnosti konec aprila, ko se zgodi zelo naporen sončev mrk z velikimi pretresi na globalni ravni.

V marcu se zgodita dve zanimivi spremembi, prva je 7. marca, ko se zgodi Saturnov prehod v znamenje rib, v katerem bo ostal dve leti in pol. 23. marca pa Pluton pričenja svoje potovanje, in sicer iz znamenja kozorog v vodnarja, kjer ostane do 12. junija, nato gre retrogradno nazaj v kozoroga, vse do začetka leta 2024. Prehod Plutona v novo znamenje zna prinesti tudi močne spremembe, tako je bilo leta 2008, ko je vstopil v kozoroga in smo se soočili s finančno gospodarsko krizo.

Posredujem zanimivo obrazložitev dogajanja na nebu, prav tako pa je Roland iz ABLAS astrology podal analizo za vsako posamično znamenje, ki so podane na povezavi: Oven Bik Dvojčka Rak Lev Devica Tehtnica Škorpijon Strelec Kozorog Vodnar Ribi.


Pomen števila 7

2023 je v numerologiji številka 7 (2+0+2+3), ki ponazarja iskanje globljega smisla življenja, potovanja, spiritualnost in priložnost za nova znanja.

V tarotu številka 7 predstavlja karto kočije, ki naznanja konec težkega obdobja in zmago. Če je številka 6 naznanila, da je pred nami odločitev, je številka 7 tista, ki govori o potovanju po sprejeti odločitvi in spremembi, ki jo ta nosi.


Jyotish analiza

Jyotish analiza naznanja tri velike spremembe v tem letu. Prva se zgodi 18. januarja 2023, ko Saturn vstopi v znamenje vodnarja, v katerem ostane naslednji dve leti. Druga sprememba nastopi, ko Jupiter vstopi v znamenje ovna 22. aprila 2023. Zaradi tega prehoda sta zadnja dva tedna v aprilu v znamenju velikih napetosti. In tretja sprememba se zgodi, ko Rahu (severni vozel), vstopi v ribi, kar se zgodi 31. oktobra 2023. To obdobje prinaša prijetne spremembe.


Leto vodnega zajca

Kitajski lunin koledar je nastal 2637 pr. n. št. ko je imperator Huang Ti vpeljal prvi ciklus v 61. letu svoje vladavine. Celoten ciklus zajema 60 let in je sestavljen iz petih osnovnih 12-letnih ciklusov. Leta so dobila imena po prvih dvanajstih živali, ki so se odzvale Budovemu slovesnemu vabilu, ko se je odpravljal s tega sveta. Legenda pravi, da je procesijo sprav vodil zvesti bivol. Med potjo ga je podgana prosila, če lahko malo počiva na njegovem hrbtu, kar ji je potrpežljivi in dobrovoljni bivol seveda dovolil. Toda ko so prišli do Budovega bivališča, je hitro skočila pred njim in tako izsilila prvo mesto.

V 60-letnem ciklusu pride vsako znamenje v kombinacijo s petimi glavnimi elementi: les, ki mu vlada planet Jupiter, ogenj, ki mu vlada planet Mars, zemlja kateri vlada Saturn, kovina ali zlato kateri vlada Venera ter voda, kateri vlada Merkur. Vsak element ima svojo pozitivno in negativno magnetno silnico, jin in jang. Orientalska filozofija deli medsebojne odnose petih elementov na koristne in obvladujoče. Kovina koristi za vodo, voda koristi za les, les koristi za ogenj, ogenj koristi za zemljo, zemlja koristi za kovino. Kovino obvlada ogenj, ki jo zmehča in preoblikuje, ogenj obvlada voda, ki ga pogasi, vodo obvlada zemlja, ki jo požira, zemljo obvlada les, ki se iz nje gradi, les obvlada kovina, v obliki orodja za njegovo obdelavo.

Po kitajskem sončnem koledarju se leto vodnega zajca prične 4. februarja 2023 in traja do 3. februarja 2024. Zajec je četrti znak kitajskega horoskopa. Predstavlja svežo energijo pomladi, mesec marec in začetek aprila ter jutro, med 5. in 7 uro. Po kitajski mitologiji je mačka ali zajec simbol dolgega življenja in črpa svojo moč od Lune, kjer stoji poleg skale pod akacijevim drevesom in drži napoj nesmrtnosti, večnosti.

Po avanturističnem pregledu teritorija, ki ga je opravil vodni tiger, prične vodni zajec s stabilizacijo situacije. V letu vodnega zajca se na svetovno prizorišče vrača umetnost diplomacije in kompromisa, kar prinaša razbremenitev težkih situacij iz leta 2022. Kaj prinaša leto vodnega zajca posameznim znamenjem je podano na povezavi.ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: