Napoved za 2022

Leto 2020 je bilo v znamenju prestrukturiranja tako na osebni kot na družbeni ravni, leto 2021 v znamenju postavljanja novih struktur, leto 2022 pa je obarvano v znamenju odločitev.Tako kot vsako leto, tudi tokrat posredujem vpogled skozi astrologijo, in sicer zahodni horoskop, vedski ali jyotish, ter kitajski koledar, ki nam pripovedujejo o energijah leta, ki je pred nami. Tako je leto 2020 bilo v znamenju prestrukturiranja tako na osebni kot na družbeni ravni, leto 2021 v znamenju postavljanja novih struktur in razjasnitve, kakšno življenje želimo živeti, leto 2022 pa je v znamenju odločitev.

The warrior who trusts his path
doesn’t need to prove the other is wrong.
Paulo Cuelho


Jupiter, simbol modrosti in idealov, pozitivnega odnosa do življenja, optimizma, potrebe po pomoči in reševanju nemočnih in revnih, se v sanskrtu imenuje Guru, duhovni učitelj ali vodnik. Kaže naše principe v življenju, našo luč resnice, ki nas vodi. To je planet, ki poleg modrosti prinaša obilje, upanje, pozitivizem, srečo, rast, rodovitnost, veselje, blagostanje in je povezan s poučevanje, znanjem ter duhovnostjo. Je učitelj vseh učiteljev in modrec vseh modrecev. Več o tem izjemnem planetu je podano na povezavi: MOGOČEN JUPITER.

Neptun, vladar podzavesti je v mitologiji povezan z vodo in potresi, odpira nam svet in raztaplja meje realnosti ter nas popelje v stanja, v katerih izgubljamo občutek za čas in prostor; povezan je z navdihom, intuicijo in izjemnimi sposobnostmi na eni strani ter utopijo, norostjo in sprevrženostjo na drugi strani in nas poučuje o iluzorni naravi našega sveta. Zanimivosti povezane s tem planetom so podane na povezavi: NEPTUN, PLANET SANJSKEGA SVETA.


Jupiter in Neptun v Ribah

Jupitrov tranzit se je zgodil 29. decembra 2021, kjer je do 11.maja 2022 v Ribah, nato je v obdobju od 11. maja do 28. oktobra v Ovnu in potem spet v Ribah, vse do 20. decembra 2022. Poseben datum je 12. april 2022, ko sta planeta Jupiter in Neptun na isti točki v znamenju Rib. Nazadnje je bil ta pojav 18. marca 1856.

Neptun predstavlja podzavest, zadnjo fazo naravnega zodiakalnega ciklusa predstavljata Ribi, ki sta povezani z duhovnostjo in ustvarjalnostjo, Jupiter pa kot planet obilja prinaša širitev na tem področju. Tako lahko v tem letu pričakujemo tudi povečano kolektivno zanimanje za duhovnost, alternativne oblike na eni strani in pa povečanje sekt na drugi strani. Drugo plat pa predstavljajo izzivi še vedno na področju širjenja virusa in pa drastične spremembe vremena, predvsem v povezavi z vodo.

Severni vozel v Biku, Južni vozel v Škorpijonu

Lunina vozla se 18. januarja 2022 iz Dvojčka/Strelca premakneta v Bika/Škorpijona in tam ostaneta leto in pol. Severno sečišče nam pokaže pot kamor smo namenjeni, južno sečišče pa nam govori o tem, kjer smo bili.

Transformacijo vseh vrst odvisnosti nam predstavlja Škorpijon, ki nas uči, kako se odmakniti od kolektivnega balasta in razrešiti odvisnosti, ki se pojavljajo v obliki odnosov, substanc, prepričanj itd. Poudarjena je pot vase in kaj resnično potrebujemo v življenju, kar nam kaže znamenje Bika, ki nam vzpostavlja lastne vrednote na področju samostojnosti in samozadostnosti ter nas potiska iz cone udobja. Na spremembo globalne ekonomije pa nam nakazuje tudi Uran v znamenju Bika.


Dobro je vedeti

Mrki v letu 2022
Sončev mrk 30. 4. 2022 ob 22:42
Lunin mrk 16. 5. 2022 ob 6:12
Sončev mrk 25. 10. 2022 ob 13:01
Lunin mrk 8. 11. 2022 ob 12:00

Retrogradni planeti
Merkur
14. januar – 4. februar  v Vodnarju in Kozorogu
10. maj – 3. junij v Dvojčkih in Biku
10. september – 2. oktober v Tehtnici in Devici
29. december – 18. januar v Kozorogu
Venera
19. december 2021 – 29. januar 2022 v Kozorogu
Mars 
30. oktober – 12. januar 2023 v Dvojčkih
Jupiter 
28. julij -23. november v Ovnu in Ribah
Saturn
4. junij – 23. oktober v Vodnarju

Posredujem zanimivo obrazložitev dogajanja na nebu, prav tako pa je Roland iz ABLAS astrology podal analizo za vsako posamično znamenje: Oven Bik Dvojčka Rak Lev Devica Tehtnica Škorpijon Strelec Kozorog Vodnar Ribi .


Pomen števila 6

2022 je v numerologiji številka 6 (2+0+2+2). Število 6 predstavlja Venero, ljubezen, romanco, otroke, skrb za ljudi, selitev v nov dom, družinske zadeve, umetniško žilico in ustvarjalnost.

V tarotu karta ljubimcev predstavlja ločitev poti in zaznamuje stopnjo zavesti, ki se nahaja na razpotju. Na levi strani imamo zadovoljstvo in čutne užitke na desni strani modrost in samoobvladovanje. Medtem ko nas leva pot vodi v kaos in destrukcijo, nas desna povezuje z enostjo in božanskostjo. Od stopnje zavesti in tudi od predhodnih izkušenj je odvisno, katero pot bomo izbrali, kar predstavlja ključno življenjsko odločitev, zato karta v tarotu predstavlja tudi odločitev. Spomni nas, naj izbiramo s srcem.


Jyotish analiza

Djotiš govori o turbulentni zimi, ki je v znamenju Kala Sarpa Yoge, ki traja od 14. decembra 2021 do 24.aprila 2022, ko se vsi planeti nahajajo med Rahu in Ketu na eni strani zodiaka. Gre za odnos, ki ni v harmoniji in nakazuje na turbulentno dogajanje, saj prehajamo iz ene skrajnosti v drugo.

Prav tako se tudi po djotišu izpostavlja mesec april, kot mesec ključnih sprememb, ki naznanja premik v novi smeri. Tako se Rahu/Ketu se 12. aprila 2022 premakneta iz Bika/Škorpijona v Ovna/Tehnico v čigar znamenju sta vse do 30.10.2023; v tem obdobju je izpostavljeno iskanje ravnotežja v odnosih.

Jupiter bo v Ribah od 13.aprila do 22. aprila kar prinaša občutek obilja, priložnosti. Saturn bo 29. aprila do 12. julija 2022 v znamenje Vodnarja, kjer nam sicer za kratek čas pokaže, kaj novega lahko pričakujemo v letu 2023. Konec aprila se zgodi sončev mrk in 16 dni kasneje lunin mrk.


Leto vodnega tigra

Kitajski lunin koledar je nastal 2637 pr. n. št. ko je imperator Huang Ti vpeljal prvi ciklus v 61. letu svoje vladavine. Celoten ciklus zajema 60 let in je sestavljen iz petih osnovnih 12-letnih ciklusov. Leta so dobila imena po prvih dvanajstih živali, ki so se odzvale Budovemu slovesnemu vabilu, ko se je odpravljal s tega sveta. Legenda pravi, da je procesijo sprav vodil zvesti bivol. Med potjo ga je podgana prosila, če lahko malo počiva na njegovem hrbtu, kar ji je potrpežljivi in dobrovoljni bivol seveda dovolil. Toda ko so prišli do Budovega bivališča, je hitro skočila pred njim in tako izsilila prvo mesto.

V 60-letnem ciklusu pride vsako znamenje v kombinacijo s petimi glavnimi elementi: les, ki mu vlada planet Jupiter, ogenj, ki mu vlada planet Mars, zemlja kateri vlada Saturn, kovina ali zlato kateri vlada Venera ter voda, kateri vlada Merkur. Vsak element ima svojo pozitivno in negativno magnetno silnico, jin in jang. Orientalska filozofija deli medsebojne odnose petih elementov na koristne in obvladujoče. Kovina koristi za vodo, voda koristi za les, les koristi za ogenj, ogenj koristi za zemljo, zemlja koristi za kovino. Kovino obvlada ogenj, ki jo zmehča in preoblikuje, ogenj obvlada voda, ki ga pogasi, vodo obvlada zemlja, ki jo požira, zemljo obvlada les, ki se iz nje gradi, les obvlada kovina, v obliki orodja za njegovo obdelavo.

Z 1. februarjem se prične leto vodnega tigra, ki na vzhodu simbolizira moč, strast in tveganje in prepir. Označuje eksplozivno leto, ki se začne silovito in konča slabotno. Veliko in drzno obdobje širokopoteznih načrtov, ko ljudje drastično in dramatično reagirajo na trenutne vzgibe je v znamenju velikih sprememb in uvajanja novih zamisli. Podrobnejša analiza je podana na povezavi: 2022 Chinese Astrology Outlook + 12 Animals Forecast | Joey Yap – YouTubeALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: