Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – mesto slavi 150. obletnico delovanja

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – mesto je ob častitljivi 150. obletnici ustanovitve društva priredilo druženje in predstavitev svojega delovanja širši javnosti.


Ob jubileju se je predstavilo vseh enajst prostovoljnih gasilskih društev, ki so vključene v javno gasilsko službo Maribor. Dogodek, organiziran v soboto, 28. avgusta, je privabil številne Mariborčane, da so si ogledali delovanje gasilcev od blizu. Sprva je bila prireditev načrtovana že v začetku meseca maja, vendar je bilo takrat potrebno prireditev odpovedati zaradi epidemioloških omejitev.

Na Glavnem trgu v Mariboru je potekala predstavitev gasilskih vozil in tehnike. Predstavljala so se različna vozila s pripadajočo gasilsko tehniko vseh operativnih enot, vključenih v Javno gasilsko službo Maribor, navzoči je bil tudi predstavniki nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Začetki nujne medicinske pomoči v Mariboru izvirajo namreč prav iz Prostovoljnega gasilskega društva Maribor – mesto.

V sklopu prireditve je izveden prikaz gasilsko-reševalnih akcij. S svojimi plesnimi točkami je nastopila plesna šola Pingi, za pravo gasilsko vzdušje pa je z glasbo poskrbela zasedba KUD gasilske godbe Spodnja Polskava. Dogodka so se udeležili tudi številni gostje iz tujine, za kulinarične dobrote pa je poskrbela gostilna Zlati lev.

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – mesto šteje 90 članov, od tega je 48 operativnih gasilcev. Zadnja tri leta je poveljnik Mirko Golovrški, ki je gasilsko pot začel pred 47 leti.

Dogodka se je udeležil tudi minister za obrambo Matej Tonin, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič, predsednik Gasilske zveze Maribor Slavko Kramberger, predsednik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in ostali visoki predstavniki gasilske organizacije, ki so s svojo prisotnostjo počastili 150. obletnico delovanja društva.


FOTOGRAFIJE DOGODKA


ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: