Napoved za 2020


Leto 2020 je v znamenju sprememb in transformacije, tako na družbenem kot osebnem nivoju. Zaznamujejo ga Saturn (več o gospodarju karme si lahko prebereš na: SATURN), Pluton (njegovo moč transformacije si lahko prebereš na: PLUTON) in Jupiter (več o planetu, ki ga imenujejo duhovni učitelj: JUPITER), se večji del leta nahajajo v Kozorogu. Pluton predstavlja moč, transformacijo, smrt in uničuje vse tisto, kar nam ne služi več, medtem ko Saturn predstavlja disciplino, red, strukturo. Glede nato, da sta oba v Kozorogu, se veliko sprememb nanaša na prestrukturiranja tako na osebni in družinski kot na družbeni in socialni ravni.

Vpogled na leto 2020 skozi zahodni horoskop, vedski ali jyotish, ter skozi oči kitajskega luninega koledarja, govori skupen jezik, ki pripoveduje o letu, ki je resno, ki prinaša velike odločitev, spremembo tradicionalnih družbenih in političnih struktur in s tem povezane pretrese, kar pa omogoča, da se naredi prostor za nov način življenja, poslovanja in delovanja.

Mrki v 2020
10. 1. 2020 ob 20.11, Lunin mrk v Raku
5. 6. 2020 ob 21.26, Lunin mrk v Strelcu
21. 6. 2020 ob 8.41, Sončev mrk v Raku
5. 7. 2020 ob 6.31, Lunin mrk v Kozorogu
30. 11. 2020 ob 10.44, Lunin mrk v Dvojčkih
14. 12. 2020 ob 17.15, Sončev mrk v Strelcu

Retrogradni planeti
Merkur
17. februar – 10. marec 2020 v Ribah in Vodnarju
18. junij – 12. julij 2020 v Raku
14. oktober – 3. november v Škorpijonu
Venera 13. maj – 25. junij 2020 v Dvojčkih
Mars 9. september – 14. november 2020 v Ovnu
Jupiter 14. maj -13. september 2020 v Kozorogu
Saturn 11. maj – 29. september 2020 v Vodnarju in Kozorogu

Posredujem zanimivo analizo s strani francoskega astrologa Ablasa Roland Legranda, prav tako pa je naredil podrobnejšo analizo za posamezno znamenje, do katerega prideš s klikom na ime znamenja.

Oven          Bik      Dvojčka      Rak      Lev      Devica      Tehtnica      Škorpijon      Strelec      Kozorog      Vodnar      Ribi

***

Lunino leto

Leto 2020 po kaldejski vrsti spada pod Lunino leto. Luno, ki ponekod povezujejo z emocijami, drugod z umom, simbolizira pasivno in plodno načelo, vlago, podzavest, domišljijo ter sanje in seveda žensko. Luna nima svoje svetlobe in je le odsev sonca, hkrati pa prehaja skozi različne faze in spreminja obliko, zato simbolizira transformacijo in rast.

Je simbol bioloških ritmov, saj opravi zodiak v 28 dneh in hkrati simbolizira tudi minevajoči čas ter med drugim predstavlja univerzalni merski instrument. Vladar Lune je število 2, ki vlada Raku. V tem letu pa bo tudi močno izpostavljeno področje, povezana z družino, varnostjo ter domom. Prav tako je čas primeren za razreševanje družinskih, podedovanih vzorcev od matere, ki se prenašajo iz roda v rod, ter s tem posledično odnos z ženo (za moške) in ljubeč odnos do sebe (predvsem za ženske).

***

Tarot: 4 Cesar

Cesar predstavlja splošno načelo moči in voditeljstva. Cesar je voditelj, graditelj, pripada mu število 4 in je povezan z znamenjem Ovna. Predstavlja tistega, ki gradi trdne temelje in ustvari, kar potrebujejo prihajajoči rodovi, naravni oče ali močna očetovska figura, ki jo zaznamuje močna voditeljska sposobnost ter nadarjenost za začenjanje ustvarjalnih projektov.

Cesarjevo leto zahteva premik v smer, ki privede do izvora lastne moči in voditeljskih sposobnosti, hkrati pa tudi razreševanje zadev, povezanih z očetom in avtoritativnimi osebnostmi.

***

Jyotish vpogled za 2020

Jyotish vpogled za 2020 je predvsem zaznamovana s tranzitom Jupitra in Saturna. Saturn bo večino časa v znamenju kozoroga, Jupiter v znamenju strelca. V obeh znamenjih se oba planeta počutita doma. Jupiter širi optimizem, upanje, idealizem in vizionarstvo, Saturn pa poskrbi za stabilnost, disciplino, moč in marljivost. Tranzit Rahu in Ketu skozi Dvojčka in Strelca v času jeseni pa zaobjame govor o dobrem letu v obdobju sprememb.

In da se sprememba lahko zgodi in s tem razvoj naprej je potrebno odpustiti vse tisto, kar ne služi napredku; kljub temu da določene situacije niso prijetne, so pa nujne. Tako se je podobna situacija s tranzitom teh dveh planetov zgodila 1991 in padcem berlinskega zidu, ki je prinesel velike družbene spremembe in pa v letu 2008 globalno recesijo, družbene in politične spremembe. Na drugi strani pa tranzit planetov govori tudi o uresničevanju ciljev, dobri disciplini in usmerjenost na uspeh ter uresničevanje načrtov.

Tranzit Jupitra v Strelcu se zgodi od 5.11.2019 do 30.3.2020 in od 29.6.2020. do 20.11.2020. V ostalem obdobju (30. 3. 2020 – 30. 6. 2020 in od 20. 11. 2020 – 6.4. 2021) je v znamenju Kozoroga. Jupiter se v kozorogu ne počuti najbolje, zato primernejši časi za podvige, ko se nahaja v Strelcu, kjer se počuti doma. Saturn je v kozorogu od 24.1.2020 do poletja 2022, retrograden pa je od 11. 5. 2020 – 29. 9. 2020, v skoraj istem obdobju je retrograden tudi Jupiter, in sicer od 14.5.2020- 13. 9. 2020, 13. 5. 2020 – 30. 6. 2020 pa se jima v retrogradnosti pridruži še Venera.

***

Leto kovinske podgane

Kitajski lunin koledar je nastal 2637 pr. n. št. ko je imperator Huang Ti vpeljal prvi ciklus v 61. letu svoje vladavine. Celoten ciklus zajema 60 let in je sestavljen iz petih osnovnih 12-letnih ciklusov. Leta so dobila imena po prvih dvanajstih živali, ki so se odzvale Budovemu slovesnemu vabilu, ko se je odpravljal s tega sveta. Legenda pravi, da je procesijo sprav vodil zvesti bivol. Med potjo ga je podgana prosila, če lahko malo počiva na njegovem hrbtu, kar ji je potrpežljivi in dobrovoljni bivol seveda dovolil. Toda ko so prišli do Budovega bivališča, je hitro skočila pred njim in tako izsilila prvo mesto.

V 60-letnem ciklusu pride vsako znamenje v kombinacijo s petimi glavnimi elementi: les, ki mu vlada planet Jupiter, ogenj, ki mu vlada planet Mars, zemlja kateri vlada Saturn, kovina ali zlato kateri vlada Venera ter voda, kateri vlada Merkur. Vsak element ima svojo pozitivno in negativno magnetno silnico, jin in jang.

Poleg elementa, ki prevladuje v posameznem letu, ima vsako od dvajsetih znamenj svoj stalni element in letni čas:
voda, zima (sever) – merjasec, podgana, bivol
les, pomlad (vzhod) – tiger, mačka, zmaj
ogenj, poletje (jug) – kača, konj, koza
kovina, jesen (zahod) – opica, petelin, pes

Pet temeljnih elementov
Orientalska filozofija deli medsebojne odnose petih elementov na koristne in obvladujoče. Kovina koristi za vodo, voda koristi za les, les koristi za ogenj, ogenj koristi za zemljo, zemlja koristi za kovino. Kovino obvlada ogenj, ki jo zmehča in preoblikuje, ogenj obvlada voda, ki ga pogasi, vodo obvlada zemlja, ki jo požira, zemljo obvlada les, ki se iz nje grani, les obvlada kovina, v obliki orodja za njegovo obdelavo.

Kovinska podgana
Obdobje kovinske podgane se bo začelo 25. januarja 2020 in končalo 11. februarja 2021. Podgana je prvi od 12 živalskih znakov kitajskega horoskopa, zato to leto predstavlja nov začetek in prenovo. V kitajskem horoskopu podgana simbolizira svobodo, samostojnost in avtoriteto, element kovine pa jesensko žetev. Leto kovinske podgane prinaša priložnost, da se bolj kot na potrebe drugih osredotočimo na svoje želje in cilje. Karkoli bomo v tem času sklenili, naj bo zato dobro premišljeno. Tvegane odločitve, storjene v hipu in brez tehtnega premisleka, bi lahko zelo slabo vplivale na naše življenje, pri čemer je na bitno zaupanje vase in v svoje odločitve. Kovinska podgana nas tudi uči o pomenu vztrajnosti ter da se tudi v najtežjih trenutkih izogibajmo neodločnosti, obupavanju, samopomilovanju in odlašanju.

Leto bo ugodno za določitev načrtov, oblikovanje novih pobud in preoblikovanje vsega, kar ne služi več svojemu namenu. Korenite politične, družbene, poklicne in osebne spremembe se lahko zdaj začnejo in tako leto podgane 2020 simbolizira nov začetek na področju mednarodnih odnosov in družbenega reda ter daje plodna tla za več pobude, aktivnosti in vztrajnosti, da nekaj spremenimo.

Izjemen poznavalec kitajskega luninega koledarja Joey Yap je podal praktične nasvete za vsako posamično znamenje, do katerega prideš s klikom na ime znamenja.

Podgana      Bivol      Tiger      Zajec      Zmaj      Kača      Konj      Koza      Opica      Petelin      Pes      Prašič

 

***

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Kategorije:Little astro school | Mala šola astrologijeOznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: