Izraz lepote

Zgodba, ki je dobila nagrado na Slovenia Press Photo in govori o izkušnji Silve, ki je pred 22 leti prebolela raka dojke in kako je ta izkušnja spremenila njeno življenje ter bila razstavljena v Cankarjevem domu v Ljubljani in Univerzitetni knjižnici Maribor in med drugim objavljena v številnih časopisih, je bila ponovno obujena tekom oktobra. Oktober je namreč že nekaj let namenjen osveščanju glede raka dojk, izkušnjo Silve in njeno transformacijo pa si lahko prebereš na povezavi: Ko travmatična izkušnja postane zgodba upanja.

Silvi pa sem želela podariti tudi takšne fotografije, ki izražajo njeno nežnost, zato so tudi nastale te fotografije, ki so objavljene danes in ki sem jih poimenovala kot Izraz Lepote. S Silvo sva postali prijateljici in ob obletnici najine zgodbe, kot darilo, pa je nastala tudi tale knjiga, kjer je zaobjeta njena zgodba in je tudi objavljena na povezavi: Knjiga.

(Slovenian above | English below)

The story, which won an award at Slovenia Press Photo, tells the story of Silva, a breast cancer survivor, who went through a traumatic experience 22 years ago. The story was published in numerous publications and exhibited in galleries and it was brought to light again during October, breast cancer awareness month. Her experience you can see here: Transforming trauma into power.

During our photo project I wanted to give Silva also photos that express her beauty and tenderness, and these photos I named the Expression of Beauty. Silva and I became friends and on the anniversary of our collaboration, as a gift, I created this book, with her story, that you can leaf through here: Book.

Fotoknjiga
Photobook


ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: