Napoved za 2018

Tako kot se za retrograden Merkur spodobi, posredujem objavo, ki sem jo nameravala objaviti januarja, kjer tako kot vsako leto objavim ključne informacije, ki se tičejo prihajajočega leta. Vsekakor je to leto izjema, in ko sem mislila zadevo opustiti, sem opazovala napetost, ki deluje, kakor da se približujemo vrhuncu, in morebiti pa je ravno sedaj pravi čas za osvežitev tega, kar bi prebrali januarja in verjetno do sedaj že pozabili.

Leto 2018 bi vsekakor lahko imenovala leto velikih prebojev in transformacij. Venerino leto, kjer se ukvarjamo z odnosi in postavljanju novih temeljev, podpira Jupiter, ki s tem, ko potuj po škorpijonu omogoča, da gremo prodorno v lastno globino in v bistvo ter tako ozavestimo nezavedne vzorce in sprostimo energije, ki omogočajo spremembo in transformacijo, hkrati pa nas žene Saturn v kozorogu z delom, disciplino in vztrajnostjo. Tarot nam skozi številki 11 in 2 sporoča, da se največja moč izraža skozi nežnost, čigar ključ je Ljubezen in skozi število 2 aktivira ženski princip, kar podpira »zemeljski pes«, ki zagovarja enakost in svobodo.

Boginja Venera, ki vdihuje ljubezen ter tako navdihuje umetnost, planet  s katero povezujejo se številni Rimljani kot nasledniki Trojancev, eden teh je Julij Cezar, ki imel se je za potomca Eneja, praočeta Rima, čigar mati je nihče drug kot Venera, ima v teozofiji posebno mesto, saj naj bi od tam prišel Mojster modrosti Sanat Kumara s svojim spremstvom in na Zemlji postavil Šambalo ter v glavnem templju vzpostavil plamen Luči, iskro Kristusove zavesti, Ljubezen. Čas Venerinega pojavljanja na nebu sovpada s časom nosečnosti; prav tako pa je fascinanten njen način gibanja, saj tekom svojega potovanja tvori pentagram. In če so stara slovanska ljudstva na vratih in zibelkah risala pentagram kot znak zaščite, je tega Venera narisala Zemlji. Konec koncev jo imenujejo tudi »sestrski planet«. Podrobneje o Veneri si lahko prebereš TUKAJ.

Bi pa za to obdobje, kjer se je zgodil zadnjemu v seriji mrkov, želela izpostaviti tudi retrogradno pot Marsa, ki gre hkrati tudi pot zunaj sončeve meje, pri čemer ima največji odklon 17. avgusta, kar pomeni, da je v tem času povečana stopnja agresije.

***

Podrobno analizo je podala Mihaela Malečkar iz Astrološkega inštituta Aquarius Astro

***

Informacije, ki pridejo prav

MRKI
Popolni lunin mrk, 31. januar 2018 pri 12° Leva
Delni sončni mrk, 15. februar 2018 pri 27° Vodnarja
Delni sončni mrk, 13. julij 2018 pri 21° Raka
Popolni lunin mrk, 27. julij 2018 pri 5° Vodnarja
Delni sončni mrk, 11. avgust 2018 pri 19° Leva

RETROGRADNI PLANETI 2018

Merkur
22. marec – 15. april 2018, v znamenju Ovna
26. julij – 18. avgust 2018, v znamenju Leva
16. november – 6. december 2018, v znamenju Škorpijona
Vsaj trikrat na leto je Merkur retrograden. V tem času se odsvetujejo podpisi pomembnejših pogodb, nakupi, predvsem tehnoloških naprav namenjenih za komunikacijo ali prevoz, ki v tem času rade tudi zatajijo. Zamude, reklamacije, nesporazumi in številni možni zapleti so pogost spremljevalec motene komunikacije v tem obdobju, ki pa je idealno za dokončanje zadev in razčiščevanje preteklosti. Posledično v tem obdobju ni naključje, če srečujemo ljudi, s katerimi smo bili povezani v preteklosti. Vsekakor pa obdobje retrogradnega Merkurja, ni priporočljivo za nove začetke ali podvige ter nakupe elektronskih naprav.

Venera
5.oktober – 16. november 2018
Venera je retrogradna vsako leto in pol in v tem obdobju je priporočljiva previdnost tako z denarjem kakor z novimi odnosi, saj osebe, ki jih spoznamo v tem času, vidimo skozi rožnata očala. Prav tako ni priporočljivo nakupovanje dragocenih stvari ali začetek poslovanj, kar pa velja ravno obratno za tiste, ki v svoji karti nosijo retrogradno Venero.

Mars
26.junij – 27. avgust 2018
Kadar pa je retrograden, postajamo razdražljivi in zlahka pridemo v konfliktne situacije ali pa jezo usmerimo proti sebi. To napeto nestabilno obdobje ni pravi čas za kakšne začetke – ne v poslu in tudi ne v ljubezni. Kar bomo v tem obdobju pričeli na novo, bomo stežka dokončali, hkrati pa nas spravlja v dvome. Ljudje, rojeni v času retrogradnega Marsa, imajo običajno malo več težav z uveljavljanjem svoje volje ter motivacijo na splošno, kar pomeni, da je zanje to obdobje čas, ko vse hitreje steče.

***

Kiron vstopi v ozvezdje Ovna v aprilu 2018
Grška mitologija pripoveduje o kentavru, pol človeku, pol konju, ki je bil izjemen zdravitelj, velik filozof, glasbenik, orakelj, spoštovan astronom, inovativni učitelj in mentor herojem. Kiron je sin Kronosa (Saturna) in nimfe Filire, a ker je bil kentaver se ga je njegova mati sramovala in se ga je odrekla; očeta ni poznal. Vzgajal ga je bog sonca in svetlobe Apolon, ki ga je naučil med drugim tudi lokostrelstva in zdravilstva. Tako je Kiron postal dober poznavalec zelišč in uspešen zdravitelj. Med poročnim slavjem ga je grški junak Heraklej ponesreči ranil v stegno z zastrupljeno puščico, ki je povzročila neozdravljivo rano, zaradi katere je trpel neznosne bolečine in obupano iskal zdravilo; zaradi svojega izvora (bil je namreč nesmrten), pa ni mogel umreti. Rjoveč od bolečin je naposled v soglasju z bogovi, se žrtvoval in podaril svojo nesmrtnost Prometeju ter ga s tem osvobodil bolečine. Kiron nam govori o globoki rani, znak nam pokaže na kakšen način smo ranjeni, hiša pa govori na katerem področju. Kiron se v znamenju Ovna dotika občutkov povezanih s seboj ter lastno identiteto.

Uran vstopi v Bika v maju 2018
Uran zamenja znamenje v približno sedmih letih in je planet, ki simbolizira svobodo in napredno miselnost, inovativnost ter tehnološki razvoj. Z vstopom v znamenje bika na eni strani napoveduje upočasnitev tehnološkega razvoja, a hkrati lahko pomeni tudi selitev tehnologije na področje, ki je v domeni narave. V katero smer se bo zavrtel napredek je pa vsekakor odvisno od nas.

Jupiter v škorpijonu
Jupiter se v sanskrtu imenuje Guru, duhovni učitelj ali vodnik. Označuje dharmo, zakon naše notranje narave, ki je zakon ustvarjalne evolucije in samorealizacije. Kaže naše principe v življenju, našo luč resnice, ki nas vodi. To je planet, ki poleg modrosti prinaša upanje, pozitivizem, srečo, rast, rodovitnost, plodnost, družino, otroke, zakone in pravni red, dobroto, veselje, blagostanje, potovanja, poučevanje, učenje, znanje, duhovnost. Je učitelj vseh učiteljev in modrec vseh modrecev. Jupiter potuje po škorpijonu od 10. oktobra 2017, pa vse do novembra 2018 in v tem času podpira ozaveščanje potenciale in talente ter hkrati osvetljuje vse podzavestne, skrite dele in tako omogoča preobrazbo. V tem času vse tisto, kar je želelo biti skrito se v resnici razodene, od spolnih, poslovnih, verskih in sektaških manipulacij.

Saturn v kozorogu
20.decembra 2017 je Saturn vstopil iz Strelca v znamenje Kozoroga, kjer bo bival vse do 18. decembra 2020. V grški mitologiji je Saturn bog Kronos, ki so ga povezovali s časom, tradicijo, disciplino in odgovornostjo ter previdnostjo. S pomočjo Saturna se soočamo s svojimi omejitvami, med katerimi je prav gotovo najpomembnejša umrljivost, ki nas opozori, da nam je dan le omejen čas v katerem moramo uresničiti svoje življenjsko poslanstvo. Prav zato je Saturn planet ambicij, ciljev in dosežkov in kot tak vladar resnega in zemeljskega Kozoroga. Saturn pooseblja lastnosti, ki so nam potrebne za doseganje ciljev, to pa so poleg odločnosti (Mars) in sreče (Jupiter) predvsem delo, disciplina in vztrajnost. Saturn definira dolžnosti, odgovornosti in dejstvo, da človek dosledno izvaja svoje cilje. Vlada tudi strahovom in omejitvam ter predstavlja težko roko avtoritete in omejitvam. Saturn verjame v disciplino, strukturo, odgovornost in rutino, njegov pretiran vpliv pa tudi škodi. V družbi se to kaže v ozkogledih miselnih dogmah in političnih diktaturah, v naših življenjih pa predvsem v pretirani strogosti, zahtevnosti, ambicioznosti in celo skoposti.

Vozli
Vozel predstavlja točko v vesolju kjer lunina orbita križa orbito Zemlje kot orbita zemlje Sončevo. To je točka, križišče dveh poti, ki predstavlja točko notranje spremembe, ki se asociira z reinkarnacijo v preteklosti in prihodnosti. Severni vozel  imenujemo zmajeva glava, južni vozel pa zmajev rep. Tam, kjer je v horoskopu južni vozel ali zmajev rep (ketu) najdemo dediščino, s katero smo se rodili v to življenje; severni vozel ali zmajeva glava (rahu) pa predstavlja posameznikove darove, ki naj bi jih razvijali. Severni vozel kaže, kam gremo, južni od kod smo prišli. Severni vozel v levu in južni v vodnarju pomeni, da prihajamo iz kolektivizma in sodelovanja, kjer smo se naslanjali na druge, v položaj, kjer je potrebno prevzeti odgovornost zase in uporabiti lastne ustvarjalne in voditeljske sposobnosti. Severno vozlišče se premika po osi Lev/Vodnar od 10. maja 2017 do 6. novembra 2018.

***

2018 = 11 = 2

Mojstrsko število 11 predstavlja razsvetlitev, kanal do podzavesti in omogoča globok intuitiven vpogled. V afriškem ezoteričnem izročilu je število 11 povezano s skrivnostmi plodnosti; ženska mati ima enajst odprtin, moški devet. Za pot do cilja potrebuje sperma enajst dni in potem oplodi jajčece. Ko otrok pride na svet, dobi skozi enajst materinih odprtin enajst božanskih sil. V tem izročilu ima 11 ugoden pomen usmerjanja v misel na obnavljanje življenjskih ciklusov in povezovanje življenjskih moči. Število enajst je simbolično tudi zaradi povezave števil 5 in 6, kjer pet predstavlja mikrokozmos, šest pa makrokozmos oz. združitev Neba in Zemlje, zato je to število tudi število taa. V Tarotu predstavlja to število karto »Moči«, na kateri se nahaja kraljica neba, odeta v barve, ki simbolizirajo spiritualnost, zaupanje v Stvarstvo, ljubezen do humanosti in visoko razvit intelekt; njeno moč odraža krona in znak na neskončnost, z nežnim prijemom pa ponazarja najvišjo moč, Ljubezen. Z zavedanjem, globokim razumevanjem in ljubeznijo skozi nežnost izraža in udejanja veliko moč in tako preobraža.

Število 2 je simbol dualizma, nasprotovanja, spora, refleksije, označuje doseženo ravnotežje ali latentno grožnjo. Je številka vseh dvojnosti in podvojitev. V antiki je to število bilo dodeljeno materi in določa žensko načelo in povezavo z Luno. V Tarotu število dva simbolizira »Visoka svečenica« kjer karta govori o stopnji zavesti pravkar prebujenega človeka, ki je prvič doživel vzgib samozavedanja ter spoznanje, da zraven materialnega sveta obstaja tudi drug, spiritualen svet, tertako pričenja pot iskalca resnice in razodevanja skrivnosti, ki jih skrbno varuje Visoka svečenica.

***

Leto zemeljskega psa

Podrobno analizo je podal Dušan Donko iz Tao sveta

Leto psa, je leto ki prinaša srečo, kljub različnosti mnenj. Pokroviteljstvo tega znamenja prinaša harmonijo v domače življenje, čustva in neomajno zvestobo stvari, katerikoli, ki jo posameznik zastopa. Po drugi strani pa trdna volja in neupogljiv čut za pravico povzročata neizogibna trenja. Sporna vprašanja se rešujejo z nekonvencionalnim, toda učinkovitimi spremembami. Plemeniti duh tega znamenja zagovarja enakost in svobodo. Njegov idealizem se kaže v materialni radodarnosti in drugačnih spodbudah k zaslužnimi podvigom. Lov na vsemogočni denar se umika razmišljanju, ponovni oceni vrednot, obnavljanju vrlin ter kampanjam proti tiraniji in zatiranju. Značilna odločnost in intenzivnost znamenja sproža nesoglasja, nemire in vse mogoče upore, toda na koncu le prevladata zdrava pamet in širina duha, ki spodbujata k nesebični velikosrčnosti. Vsekakor pa podpira najbolje namene, zvestobo n zaupanje v poštenost.

Leto 2018 je znamenju zemeljskega psa, ki predstavlja goro, ki v sebi nosi ogenj, vulkan in vulkan in predstavlja vodilne ljudi. Leto je v znamenju napredovanja ter s tem povezanih sporov, je ugodno za velike spremembe in se je pričelo v februarju 2018 ter traja do začetka februarja 2019. To leto prinaša modrost in visoko moralo in je ugodno tudi za selitev, prenovo, potovanje in izobraževanje ter nove podvige, projekte in začetke. Najbolj obremenjeni bodo želodec, trebušna slinavka, mišice in vranica; neugodni smeri neba pa sta severozahod in jugovzhod. Opis za vsako posamično znamenje pa si lahko ogledaš TUKAJ.

***

Jyotish napoved

Zanimivo đotiš oz jyotish analizo je podala Vedska akademija Srbije, kjer si lahko ogledaš poglobljeno predavanje.

 

ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: