Napoved za 2017

Leto, ki je za nami, je za številne bilo izjemno težko in naporno. Konci takšni in drugačni so nosili zaključevanja tako v odnosih, kjer so številni dolgoletni pari dobesedno razpadli, pa v poslovnem smislu, kjer so se zaključila številna sodelovanja. Prav tako pa je 2016 eno od bizarnejših let, ki bo verjetno ostalo v spominu kot leto, v katerem so umrli številni svetovni znani ustvarjalci in umetniki.

In če smo ciklus številke 9 z letom 2016 zaključili, se sedaj odpira ciklus števila 10 oz 1, ki predstavlja nove začetke, kjer naj bi se iz predhodnih napak tudi kaj naučili. Tole leto je idealno za nov posel in nov začetek ter realizacijo svojih sanj, prav tako pa nosi tudi nove ljubezenske zgodbe, številne poroke in dojenčke parom, ki se že nekaj časa trudijo ustvariti družinico. Torej tole leto nosi čisto drugo noto, prinaša optimizem in Sonce, novosti in odkritja ter nove dogodivščine. Uživaj ob prebiranju in poslušanju predavanj in naj bo tole leto nekako tako kot je tale vožnja Buster Keatona :)

Informacije, ki pridejo prav

Pa poglejmo, kaj na lepega prinaša leto 2017. Tako kot vsako leto so tudi tokrat pri Sensi naredili obsežno napoved za vsako znamenje, ki si ga lahko prebereš s klikom na: NAPOVED 2017. Glede nato, da smo vstopili v novo leto z retrogradnim Merkurjem, kar je nosilo idealno priložnost za pospravljanje za nazaj, je pa ravno zaradi tega morebiti marsikdo imel občutek, kakor da se je leto začelo z zamikom. Zato tudi posredujem uporabne informacije glede mrkov in retrogradnih planetov v tem letu.

»I’ve decided that my 2017 is going to start February 1st … This was a free trial month.«

Sončevi in lunini mrki:
11. 2. 2017 lunin mrk ob 1.45 ( Sonce v Vodnarju, Luna v Levu)
26. 2. 2017 sončev mrk ob 15.55 ( Sonce in Luna v Ribah)
7. 8. 2017 lunin mrk ob 20.21 (Sonce v Levu, Luna v Vodnarju)
21. 8. 2017 sončev mrk ob 20.27 (Sonce in Luna v Levu)

Retrogradni planeti
Merkur:
19. december 2016 (Kozorog) – 8. januar 2017 (Strelec)
9. april (Bik) – 3. maj 2017 (Oven)
13. avgust (Devica) – 5. september 2017 (Lev)
3. december – 22. december 2017 (Strelec)

Venera: 4. marec (Oven) – 15. april (Ribi)
Jupiter: 6. februar (Tehtnica) – 9. junij (Tehtnica)
Saturn: 6. april (Strelec) – 25. avgust (Strelec)
Uran: 3. avgust 2017 (Oven) – 2. januar 2018 (Oven)
Neptun: 16. junij (Ribi) – 23. november (Ribi)
Pluton: 2. julij (Kozorog) – 28. september (Kozorog)
Mars se bo skozi vso leto 2017 gibal direktno.

***

Leto Sonca

sun-free-download-png

Sonce, vir svetlobe, toplote in življenja, pri številnih ljudstvih predstavlja boga ali manifestacija božanstva. In tako kot je Sonce v središču neba, je srce v središču bitja, njegovi žarki pa predstavljajo nebeške in duhovne vplive, ki jih sprejema Zemlja. Vedska simbolika prikazuje duhovno sonce tako, da je negibno v zenitu, ki se imenuje tudi srce sveta ali oko sveta.

Neposredno izžarevajoč svojo svetlobo je sonce aktivno načelo (yang), medtem ko je luna, ki le odseva sončevo svetlobo vedno pasivno načelo (yin). In ker vse ima svoj ciklus, je ciklus sonca življenje – smrt – preporod, kjer gre za dnevni ciklus in hkrati univerzalno simboliko, zaradi česar je sonce simbol vstajenja od mrtvih in predstavlja nesmrtnost. Pri malijskih Dogonih* (Afriško pleme, ki časti zvezdo Sirius in ki so za Sirius B vedeli, da je beli pritlikavec, še preden so to “naši znanstveniki odkrili” in potrdili.), lunarna simbolika obvladuje ves kozmogonični sistem in pravijo, da sonce ni moško, temveč žensko. Opisujejo ga kot razbeljen lonec iz gline, ki ga osemkrat obkroža spirala iz rdečega bakra. Tako je prototip oplojene maternice, kjer glinasti lonec predstavlja žensko maternico, v kateri je življenjsko počelo, spirala iz rdečega bakra je moško seme, ki se ovija okoli maternice, da bi jo oplodilo, toda to seme je tudi svetloba, voda in beseda. Število bakrenih obročev 8 je število dopolnjenega stvarjenja, besede in popolnosti. Prototip maternice je iz gline izoblikoval vrhovni bog Ama, potem pa je postavil na nebo dve svetli nebesni telesi. Prav tako je v vseh starih indoevropskih jezikih sonce bilo ženskega spola, v astrologiji pa je sonce moškega spola in nosi simbol življenja, toplote, dneva, svetlobe ter avtoritete. Njegova kovina je zlato, barva zlata, rumena in oranžna, dan, ki pripada soncu je nedelja, znamenje domicila je lev in je vladar pete hiše.

*Dogoni in Sirius
Njihovo učenje o Siriusu pravi, da je zvezda Sirius sestavljena iz dveh zvezd. Veliko zvezdo Sirius A imenujejo Sigi – tolo, Sirius B, ki je za prosto oko neviden pa Po – tolo. Po njihovem učenju sestavljajo sistem Siriusa A še Emme – ja – tolo ali Sirius C, okoli katerega kroži planet Njen – tolo. Teh dogonskih trditev sodobna znanost še ni potrdila. Dogoni so že vseskozi vedeli, da je Sirius B beli pritlikavec. “Po tolo je” pravijo Dogoni, “najtežja zvezda in vsi ljudje skupaj ne bi mogli vzdigniti niti najmanjši košček te zvezde.”

***

Pomen števila 1

»Moj pozdrav na tem dvoru je namenjen tistemu, ki ve, da je v osemnajst tisoč svetovih Bog eden.«

Število 1 označuje spremembe in utiranje novih poti, napoveduje nove dogodke, nove situacije in potovanja, neodvisnost, nove priložnosti, originalnost, izume, navdih in originalnost. Njegova narava je intelektualna in moška ter predstavlja voditeljske lastnosti. Eden je prav tako simbol pokončnega človeka, aktivni, ustvarjalni princip, je tudi mistično središče, iz katerega kot sonce žari ali sije Duh.

***

Kolo sreče X

10-wheel-of-fortune-kolo-srece

Če Puščavnik iz taroka kaže človeku pot samotnega iskanja, nas Kolo sreče spet postavi v svet in njegove preobrate. Predstavlja spremenljivost usode, srečo ali nesrečo, nihanje, vzpon in nevarnost padca. Ustreza deseti horoskopi hiši v astrologiji, ki predstavlja družbeni ali poklicni položaj. Karti Kolesa sreče vlada planet Jupiter in pomeni veliko srečo, razcvet in širjenje; prav tako je karta vnovičnega gibanja oziroma ukrepanja, pri čemer nas je puščavnik spodbudil k počitku in premisleku, zdaj pa smo spet na svoji poti in čas je, da gremo naprej. Kolo sreče predstavlja obilje vseh vrst in simbolizira moč naključij in nenadnih sprememb ter obrat usode.

***

Jyotish ~ Leto velikih možnosti

Z vidika jyotisha je leto 2017 nevtralno leto, ki ponazarja na povečanje svobodne volje in čas, ko lahko spremenimo svoje življenje. Simbolizirajo ga križišča in odločitve ter s tem povezane posledice, zato je to leto imenovano tudi leto velikih možnosti. Podrobnejšo analizo je podal Adrijan Kezele, ki si jo lahko prebereš s klikom na JYOTISH 2017.

Datumi, ki so po z vidika jyotisha pomembni:
7. april – Jupiter je najbližje Zemlji
10. maj – posebno ugodna polna luna in mesec obilja
15. junij – Saturn je najbližje Zemlji
21. avgust – popoln sončev mrk (viden v Severni Ameriki)
13. november – konjukcija Jupitra in Venere

Sem pa našla zanimivo predavanje Vedske akademije, ki si ga lahko ogledaš na posnetku.

***

Leto OGNJENEGA PETELINA (28. januar 2017-15. februar 2018)

petelin

S koncem januarja se je začel pričetek vladavine Ognjenega Petelina, znanilca jutra, ki v tem letu simbolizira nove začetke, prebujanje, zmago ter uspeh, a vendar s trdim delom in potrpežljivostjo. Tudi tukaj se pojavlja številka 10, saj je petelin deseto znamenje kitajskega horoskopa, čigar osnova je lunin cikel. Značilnosti, ki jih nosi petelin, so ponos, ambicioznost, iskrenost, želja po občudovanju, strast, pogum, točnost, plodnost, želja po skrbi za druge in navezanost na domače okolje. In tako kot velja pregovor, kjer sta dva petelina na enem dvorišču, je vrišč, tako znajo tudi hitro razplamteti odnosi. Kaj pa nosi leto ognjenega petelina tvojemu znamenju, si lahko ogledaš v predavanju izjemnega Joeya Yapa.

Joey Yap’s 2017 Complete Animal Sign Forecast


ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: