Zveza prijateljev mladine: Spoznavanje judovskega jezika


Jesenske počitnice pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, kjer so se otroci in mladostniki lahko udeležili ustvarjalnih delavnic na Domu ustvarjalnosti mladih, se pridružili izletom in spoznavanju kulturnih znamenitosti, ali športno obarvanih dogodkov, so marsikateremu otroku prava popestritev in prijetno druženje izven šolskih okvirjev. Tako so te počitnice otroci imeli možnost spoznati ne samo drugo kulturo, ampak tudi drug jezik in pisavo.
»Trudimo se, da je program raznolik in da vsak otrok najde kaj posebej zanimivega zase,« meni Tadeja Dobaj, koordinatorica dejavnosti pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, ki je zadolžena za dejavnosti na terenu in nadaljuje, da dajo velik pomen temu, da otroci spoznavajo zanimivosti in znamenitosti ter zgodovino kraja, v katerem živijo. »S tega vidika je tudi obisk sinagoge logičen«, meni in pri tem izrazi opažanje, da ne samo otroci ampak tudi odrasli, ta prostor premalo poznajo.
Tako so otroci s »skokom v zgodovino« obiskali več kot 600 let staro sinagogo, kjer so si ogledali razstavo in izvedeli zanimivosti o judovskih jezikih, zanje pa je bila pripravljena delavnica, kjer so se seznanili s hebrejsko abecedo, pri čemer je marsikomu povzročala preglavice pisava iz desne proti levi smeri.

***

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Kategorije:Events | DogodkiOznake: , , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: