Vrnitev v naravno okolje


Fundacija Aspinall pomaga živalcam, da te ponovno najdejo svoje mesto v divjini, v njihovem naravnem okolju. Na posnetku je Damian Aspinall z njegovo hčerko Tansy, kjer iščeta gorili, ki sta ju leta 2003 vrnila v njuno naravno okolje, in sicer v gozdno področje države Gabon. Zanimivo naključje, ki ga moram izpostaviti je to, da je nekdo iz te države gledal pred kratkim moj blog in tako sem spoznala, da je Gabon druga največja država na svetu po poraščenosti z gozdovi; kar je sigurno idealno področje za dve gorili Djalta in Bimms, ki sta bili del programa, s katerim se spodbuja vrnitev živalic v njihov pravi dom. Na posnetku si lahko ogledaš prelepo srečanje dveh goril z njihovima nekdanjima skrbnikoma in to po preteku 12 let.

Damian Aspinalla milijonar, ki posvetil se je reševanju živali in vodi istoimensko fundacijo je z živalmi bil obkrožen že v otroštvu, saj je njegov oče imel privatni živalski vrt in tako so mu te živali postali ne samo prijatelji, ampak družinski člani. Eden prvih njegovih spominom ni povezan s staršema, za katera pravi, da sta bila veliko odsotna, ampak je povezan z žensko gorilo, ki mu je bila kakor nadomestna mati. Namreč, ko se je kot otrok zataknil na drevesu, je jok in klic na pomoč, njegov oče ignoriral. Namesto očeta ali mame prišla je gorila, ga dala na hrbet in splezala iz drevesa ter ga tako rešila. Obrisala je njegove solze in preživela cel dan z njim ter ga tolažila. Danes se ta isti fantek zavzema za živali, opozarja na brutalnost živalskih vrtov ter ozavešča, da imajo živali pravico do doma in pravico bivanja na tem planetu.

Če želiš fundacijo obiskati ali jim pri delu pomagati, dobiš vse potrebne informacije o njihovem načinu delovanja na spletni strani THE ASPINALL FUNDATION.

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

123456789

۞

Kategorije:[ANIMAL PLANET]Oznake: , , , , , , ,

1 komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: