Dogodivščine iz sveta živalic


Almira Catovic kuža za volanom

Tokrat delim zgodbe, povezane s humorjem in pa zgodbe, ki bi jih lahko opisala kod del čudeža. Medtem ko si lahko ogledaš humor s strani teh fantastičnih bitij, ki kot kaže, so nam bolj podobni, kot se tega zavedamo; si lahko na podanih povezavah prebereš zanimive zgodbe, kjer so živali pomagale in rešile ljudi. Kako veliko se lahko naučimo od njih.

***

Živali, ki rešile so ljudi

V spominu mi je ostala zgodba, ki je prišla iz Etiopije, in sicer leta 2005, ko so trije levi rešili 12 letno deklico, ki so jo moški ugrabili, jo pretepali in na tak način hoteli prisilno poročiti z enim od ugrabiteljev. Deklico so rešili trije levi, ki ne samo da so pregnali te moške, ampak so jo varovali, dokler ni prišla policija. Več si lahko prebereš TUKAJ.

Druga zgodba prihaja z Nove Zelandije, ko je jata delfinov rešila Rob Howesa, njegovo 15 letno hči in njuni prijateljici. Sprva niso niti vedeli, kaj se dogaja, kaj kmalu pa so opazili velikega belega morskega psa, ki se jim je približeval. Ta je naenkrat spremenil smer, kakor da ga je odbil obroč delfinov, s čimer je bil preprečen morebitni incident v morju. Več si lahko prebereš TUKAJ.

Ko se človek odloči za tako drastičen ukrep, kot je samomor, je pri tem potreben velik čudež, da se mu povrne volja do življenja. In ravno to se je zgodilo Kevinu Hinesu, ko skočil iz znamenitega mosta Golden gate bridga v San Franciscu, pri čemer ga je rešil tjulenj. Več si lahko prebereš TUKAJ.

Yang Yun se je udeležila tekmovanja v potapljanju na dah v bazenu med kiti. Med tem potopom je nekaj šlo narobe in kit jo je nežno prijel za nogo in potisnil na površje, s čimer ji je rešil življenje. Ta zgodba bi bila toliko boljša, če bi te kite spustili na svobodo, ki jim pripada. Več si lahko prebereš TUKAJ.

Neverjetna zgodba o slončku, ki deklici rešil je življenje, prihaja iz leta 2004, ko je cunami zajel Tajsko. Več si lahko prebereš TUKAJ.

***

Kaj nas učijo živali

Verjetno je vsakemu fotografu poseben moment, ko naletiš na zelo redko ptico, ki se ti dobesedno sprehaja pred objektivom. In to se je zgodilo fotografu na posnetku, ko je fotografiral v Novi Zelandiji zelo redko ptico, imenovano Kakapo. In zgodila se je ljubezen na prvi pogled. Dobesedno.

~~~

Naslednji čudež prihaja iz Neuma in tisto malo morja, kar ga ima Bosna. Posnetek me je fasciniral, prvo zato, ker so delfini bitja polna radosti in veselja in kot drugo, le kdo si ne želi plavati z njimi. Kako pa zgleda delfinov poljub, pa si lahko ogledaš na posnetku, kjer je tole bitjece delilo radost in ljubezen.

~~~

Kako se z vročinskim valom spopadajo medvedi, si lahko ogledaš na slednjem posnetku, kjer je mama medvedka odpeljala mladiče na jezero in se z njimi igrala. Od nje bi se lahko marsikateri starši še kaj naučili.

~~~

Slednji video spominja na obratno verzijo Zlatolaske in treh medvedov, le da v tem primeru medvedi zaskvotajo bazen in pri tem totalno uživajo.

~~~

Neverjetna, skoraj ljubezenska, zgodba prihaja iz Kitajske, kjer se je tekač Dion Leonard udeležil štiridnevnega tekmovanja v maratonu in na poti spoznal svojo najboljšo prijateljico.

 

~~~

Zanimiv jazbec, ki pokazal je izjemne spretnosti pri pobegu iz zapora.

~~~

Na spletu najdeš malo morje kompilacij smešnih dogodivščin z živalcami v glavni vlogi.

***

Takšne in drugačne zanimive, uporabne in aktualne informacije izmenjujemo v skupini »IZMENJAVA INFORMACIJ«, ki jo najdeš na Facebooku. Če se želiš skupinici pridružiti, klikni na ikono in seveda dobro došel, dobro došla.

Izmenjava informacij

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

123456789

Kategorije:[ANIMAL PLANET], [La bizarre| Svašta-nešto]Oznake: , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: