Poravnava 5 planetov


izravnava

Pet planetov, ki so vidni s prostim očesom so prvič od leta 2005 v poravnavi. Tako lahko na nebu od 20. januarja pa do 20. februarja opazuješ Jupiter, Mars, Saturn, Venero in Merkur v isti liniji, in sicer med 5. in 6. uro zjutraj. Vsekakor je zanimivo opazovati kateri planeti so se postavili v izravnavo in zakaj je to obdobje fascinantno. Vsak predstavlja določen vidik in tukaj je kratek oris.

Jupiter je princip, s katerega močjo in pomočjo stalno poskušamo širiti svoj svet. Pomeni napredovanje bodisi v dejavnosti, izkušnji ali razumevanju. Jupiter načrtuje, osvaja in asimilira nove vsebine, s tem pa veča občutek blaginje nekega bitja.

Mars simbolizira potrebo, da se posameznik individualno izrazi navzven in s tem uveljavi svojo posebnost. Kot arhetip individualnega izraza kaže in uveljavlja ravno svojo različnost, enkratnost, socialni nekonformizem.

Saturn prinaša meje, hkrati pa prinaša omejitve, minljivost, napetost, razdeljenost in konfliktnost. Naloga Saturnove funkcije je, da ohranja ravnotežje med tem, kar človek daje in tem, kar dobiva.

Venera je arhetipski simbol za privlačnost vsega, kar doživljamo kot dobro, lepo in prijetno. Venera nam naredi za privlačne ljudi in stvari z uresničeno individualnostjo in posebnostjo.  Napravi nas lahkotne in igrive, prepuščene navdihu trenutka.

Merkur je planetarni arhetip notranje komunikacije (mišljenje) in zunanje komunikacije (seznanjanje in sporazumevanje). Premošča prepad med različnostmi posameznih individualnih svetov ter s tem te svetove razširja in bogati. Komunikacija je instrument vseh bivanjskih transformacij, tako postanejo prej nezavedni naravni procesi zavedni in obvladljivi.

Teh pet planetov se bodo v isti poziciji srečali na nebu oktobra 2018.

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

1-11-21-31-41-51-61-71-81-9

Kategorije:Little astro school | Mala šola astrologijeOznake: , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: