Festival Lent: Stand Up Fest LENT


V sklopu Festivala Lent se je vsak večer od 5. do 10. julija odvijala stand-up komedija in tako so Vetrinjski dvor za šest dni okupirali komiki iz različnih delov sveta. Program je povezoval Tin Vodopivec, ki je zagrel občinstvo in med povezovanjem pokazal svoj talent. Celotna zadeva je podana tudi na Facebook strani STAND UP, na blogu pa so podani utripi dogajanja po dnevih.

1.Dan: Otvoritev stand-up odra

Boris Kobal, Vid Valič in Klemen Mauhler so odprli festival in dobro vzdušje. Klemen Mauhler mi je ostal v spominu kot izjemen vokalist, Borisu Kobalu kot maček odra, Vid Valič pa vsekakor presenečenje večera zaradi svoje povezanosti z občinstvom.

Vid Valič in nastop iz leta 2008

~ Dogajanje prvega večera ~

***

2.Dan: Angleški stand-up

Daniel-Ryan Spaulding (CAN), Francesco De Carlo (ITA), Gašper Bergant so začinili program v angleščini in prvi je prebil led Gašper Bregant, ki je dokazal, da se enih šal pač ne da prevajat, medtem, ko se je trudil in v angleščini razlagal, zakaj je hotel ubiti punco. Francesco De Carlo je na odru uporabil material iz političnega dogajanja v Italiji. Diva večera pa je vsekakor Daniel-Ryan Spaulding, ki je začinil večer s poezijo namenjeno Vidu Valiču in na oder potegnil fanta, ki mu je bil všeč, ter publiko nasmejal do solz z izvirnostjo kar se tiče stereotipov, homoseksualnosti in nacionalnosti.

Video, ki je preplavil splet, kjer Daniel razloži kako biti gay ~ How to be Gay in Croatian:

~ Dogajanje drugega večera ~

***

3. Dan: Stan-up mlade nade

Za prestižno nagrado, otroški šampanjec, se je potegovalo 8 kandidatov, in sicer: Jan Kreuzer, Eva Virc, Anton Pevc, Aleš Trelc, Sašo Avramović, Rok Škrlep, Nejc Debevec, Aljoša Vizovišek. Vsak je imel na razpolago 7 minut, na kar je publika z glasnostjo aplavza izbrala dva, ki sta se še enkrat pomerila v humorju. Zvezda večera je tako postala Eva Virc, ki je pometla z dečki in s fantastičnim občutkom za čas in seveda izvirnimi zgodbami ter pri tem dobila ne samo otroškega šampanjca ampak tudi par nastopov ob Tinu Vodopivcu.

~ Dogajanje tretjega večera ~

***

4. Dan: Črni stand-up

Aleksandar Perišić (SRB), Gašper Bergant, Andrej Težak-Tešky, Aleš Sečnik so obrazi črnega humorja, pri čemer je sodelovalo tudi vreme; namreč točno ob 22h, se je zgodila prava poletna ploha, ki kakor da je vzela od nikoder.  Celotno dogajanje se je preselilo v zaprti prostor, ki ima vibracijo naravnano bolj za kakšna predavanja, kar se je poznalo pri humorju, saj je delovalo, kakor da se so  šale odbijale in pri tem ne dosegle publike. Na oder so stopili Andrej Težaki, Gašper Bergant, Aleksandar Perišić in zame, zvezda večera, Aleš Sečnik. Del njegove zgodbe je povezan z dogodkom izpred 15 let, ko je doživel smučarsko nesrečo in postal tetraplegik. Od vratu dol je bil nepokreten, vendar se z močno voljo tudi to počasi spreminja. Je član slovenske plavalne paraolimpijske reprezentance, radio, študij in stand up, ga spremljajo in njegov nastop razbije strah pred nepokretnostjo. Ko sva se pogovarjala in mi je omenil, da je ta dogodek, ki mu je tako spremenil življenje, njegova druga možnost. Spomnil me je, kako imamo za samoumevne resnično pomembne zadeve v življenju in kako veliko pozornosti dajemo totalno nebitnim in nepomembnim rečem. In edino kar je pomembno je ljubezen in skozi njo razvijajoča se zavest ter da pri tem uživaš, kreiraš, se zabavaš in radostiš.

~ Dogajanje četrtega dne ~

***

5. Dan: Yugo stand-up

Nesha Bridges (SRB), Marko Puljiz (BiH), Tin Sedlar in Tihomir Paravina (CRO) so zadnji dan prinesli Yugo vibro. Zvezda večera je bil Nesha Bridges in zabavne zgodbe o njegovi punci, zaradi katere je postal moški v pravem pomenu besede in zaradi katere skoraj izgubil glavo. In kakor se je Stand Up Fest LENT začel, tako se je tudi končal, namreč z glasbenim talentom nastopajočih, tako je tudi Neša v tej luči pokazal glasbene sposobnosti in če mu stand up kariera ne bi tako cvetela, bi lahko začel svojo, prav tako uspešno, glasbeno pot.

~ Dogajanje petega večera ~

***

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Kategorije:Events | Dogodki, Reportage | ReportažeOznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: