Festival Lent: Stand Up Fest LENT

V sklopu Festivala Lent se je vsak večer od 5. do 10. julija odvijala stand-up komedija in tako so Vetrinjski dvor za šest dni okupirali komiki iz različnih delov sveta. Program je povezoval Tin Vodopivec, ki je zagrel občinstvo in med povezovanjem pokazal svoj talent. Celotna zadeva pa je podana tudi na Facebook strani STAND UP.

Boris Kobal, Vid Valič in Klemen Mauhler so odprli festival in poskrbeli za dobro vzdušje. Klemen Mauhler mi je ostal v spominu kot izjemen vokalist, Borisu Kobalu kot maček odra, Vid Valič pa vsekakor presenečenje večera zaradi svoje povezanosti z občinstvom. Drugi dan so oder prevzeli angleško govoreči komiki, Daniel-Ryan Spaulding (CAN), Francesco De Carlo (ITA) in Gašper Bergant, ki je prvi prebil led in dokazal, da se enih šal pač ne da prevajat. Francesco De Carlo je na odru uporabil material iz političnega dogajanja v Italiji. Diva večera pa je vsekakor Daniel-Ryan Spaulding, ki je začinil večer s poezijo namenjeno Vidu Valiču in publiko do solz nasmejal z izvirnostjo kar se tiče stereotipov, homoseksualnosti in nacionalnosti.

Tretji večer je bil posvečen mladim talentom, ki so se borili za prestižno nagrado, otroški šampanjec. Zanj se je potegovalo 8 kandidatov, in sicer: Jan Kreuzer, Eva Virc, Anton Pevc, Aleš Trelc, Sašo Avramović, Rok Škrlep, Nejc Debevec, Aljoša Vizovišek. Vsak je imel na razpolago 7 minut, na kar je publika z glasnostjo aplavza izbrala dva, ki sta se še enkrat pomerila v humorju. Zvezda večera je tako postala Eva Virc, ki je pometla z dečki in pri tem dobila ne samo otroškega šampanjca ampak tudi par nastopov ob Tinu Vodopivcu.

Izjemen je bil tudi nastop posvečen črnemu humorju, ko so na oder stopili Andrej Težaki, Gašper Bergant, Aleksandar Perišić in zame zvezda večera, Aleš Sečnik. Del Aleševe zgodbe je povezan z dogodkom izpred 15 let, ko je doživel smučarsko nesrečo in postal tetraplegik. Od vratu dol je bil nepokreten, vendar se z močno voljo tudi to počasi spreminja. Je član slovenske plavalne paraolimpijske reprezentance. Ko sva se pogovarjala in mi je omenil, da je nesreča, ki mu je spremenila življenje v resnici postala njegova druga možnost.

Kot češnja na torti pa je bil zadnji dan, ko so Nesha Bridges (SRB), Marko Puljiz (BiH), Tin Sedlar in Tihomir Paravina (CRO) prinesli Yugo humor. Zvezda večera je bil Nesha Bridges in zabavne zgodbe o njegovi punci, zaradi katere skoraj izgubil glavo. In kakor se je Stand Up Fest LENT začel, tako se je tudi končal, namreč z glasbenim talentom nastopajočih, tako je tudi Neša v tej luči pokazal izjemne sposobnosti in če mu stand up kariera ne bi tako cvetela, bi lahko začel svojo, prav tako uspešno, glasbeno pot.


ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: