Dobrodošla Juno

Junij, šesti mesec, se imenuje po rimski boginji Juno, Jupitrovi ženi. Slovenska imena za mesec junij so se pogosto menjavala. Martin iz Loke govori o bobovem cvetu Bobouczwett, Primož Trubar uvaja Rosshenzuit rožencvet, še v času protestantizma pa se poleg imena rožencvet pojavi ime prašnik in velnik, a najbolj pogosto je le ostalo ime rožencvet, le da so ga različno razlagali, eni od rži – rženi cvet, torej označuje mesec, v katerem cveti rž, drugi od rož, cvetlic. Pojavilo se je še ime senšek in senovjek ter rožnik. Ime rožnik se je dokončno ustalilo, ko ga je uporabil leta 1848 dr. Janez Bleiweiss v svojih Novicah.

Pregovori za mesec junij:
Če rožnika sonce pripeka in vmes pohleven dežek rosi, ni treba se bati nam teka, obilno nam zemlja rodi.
Rožnika mrzlo deževanje, slabo za vino in panje.
Če gostuje rad vihar, milo toži čebelar.
Kakršno vreme je rožnika (junija) bilo, bo tudi grudna (decembra) se ponovilo.
Kakršno vreme na Medarda (8. 6.) kane, tako ves mesec ostane.
Če na Medarda (8. 6.) je vreme lepo, najlenejši kosec pospravlja pod streho suho seno.
Če se Medard (8. 6.) kislo drži, do konca meseca ni sončnih dni.
Vid (15. 6.) dežja ne daj, da bo dobre žetve kaj.
Če kres (24. 6.) deži, orehov ni.
Ako se kukovica dolgo po kresu (24. 6.) oglaša, draginjo in glad v deželo prinaša.
Če dežuje na sv. Ladislava (27. 6.), dež še dolgo zemljo napaja.
Sveti Peter in Pavel (29. 6.) lep, brez dežnika greš lahko daleč po svet.
Če sta Peter in Pavel (29. 6.) jasna, bo letina krasna.

***

Kaj pravi mitologija o Juno, ženi Jupitra

1

Juno ali Junona je rimska boginja, Jupitrova žena, ki nima popolnega ekvivalenta v grški mitologiji. Še najbližje ji je Zevsova soproga Hera. Jean Beaujeu pravi, da prihaja njeno ime iz indoevropskega korena, ki pomeni življenjsko moč, najti pa ga je tudi v besedi iuvenis, ki pomeni mladega moškega na vrhuncu moči. Junona je bila hči boga Saturna in boginje Ops, sama pa je mati bogov Marsa in Vulkana. Predstavljala naj bi lunarni krog in skupaj z Minervo in Jupitrom je predstavljala kapitolinsko trojico, ki so bile čaščene v Kvirinalu in kasneje na Kapitolu. Varovala rimsko državo in bila pokroviteljica in zaščitnica Rima.

KapitolKvirinalski grič je eden od sedmih rimskih gričev, kjer je bilo ustanovljeno zgodovinsko mesto Rim. Nahaja se na severovzhodu starega mestnega jedra, kjer se nahaja Kvirinalska palača, ki je bila do leta 1871 papeška rezidenca, nato pa je do leta 1946 pripadala kralju Italije in do takrat dalje je sedež predsednika Italije. Tako ima danes v Italiji Kvirin simbol državne birokracije.

RomaPalazzoQuirinaleKapitolski grič (latinsko Capitolinus Mons, italijansko Monte Capitolino) je eden od sedmih gričev Rima in je tudi najvišji med vsemi. Sam grič ima dva vrhova, na enem je bila Ara Capitolina (danes cerkev S. Maria d’Aracoeli) in na drugem pa tempelj Jupitra Najboljšega in Največjega. Med leti 1536 in 1546 je Michelangelo preoblikoval prostor med obema vrhovoma v Kapitolski trg.

Po verovanju starih Rimljanov ima vsak moški  svojega osebnega duha čuvarja (lat. genius), in vsaka ženska svojo Juno, se pravi božansko dvojnico, ki varuje in pooseblja njeno ženskost. Tudi boginje so imele svojo Juno. Tako je Juna postopno postala tudi zaščitnica žensk, boginja zakona in poroda in plodnosti, boginja družine, pokroviteljica Rima in zaščitnica celotne rimske države in naroda. Poročene ženske so v njej v čas slavile Matronalia 1. marca in na ta dan so od svojih moža in sorodnikov prejele darila. Na ta dan naj bi se rodil njen sin, Mars-bog vojne, po katerem je ta mesec dobil ime. Posvečen ji je bil prvi dan v mesecu in pa mesec junij, ki se še danes imenuje po njej, njena sveta žival pa je bila gos.

Značilna je bila še po drugih potezah: kozlovska koža, iz katere so Luperci rezali jermene, se je imenovala Junonin plašč; prvega dne v vsakem mesecu so tej boginji darovali svinjo in jagnje ženskega spola. Sprva je poosebljala lunarni ciklus. Simbolizira žensko načelo v mladostni zrelosti, polni moči, ko je prevzetno, bojevito in rodovitno.

3Luperci so bili člani zelo stare oblike zavezništva duhovnikov v Rimu. O njih obstajata dve ločeni legendi, kjer ena pripisuje svoj temelj z kraljem Arkadije, Evander (sin Hermesa in nimfe Nikostrate), ki se je naselil v Italiji in s seboj prinesel pisavo in čaščenje grških bogov; druga legenda pa je povezana z Romulom in Remom. Luperci so častili Faunusa (na sliki), pastoralnega boga, upodobljenega z rogovi in kopiti, saj so pravili, da so zaščitniki črede pred volkovi.

Juno je znana je pod različnimi imeni, tako kot Iuno Populona je spoštovana kakor boginja ki povečuje, širi, ščiti mesta in pomaga rimski vojski v vojnah; kot Iuno Curis (ili Quiris) je prikazovana s ščitom in kopljem (curis) in predpostavlja se, da so ji Rimljani prinašali žrtve na zbornih mestih. Kot Iuno Moneta, tista, ki opozarja, je bila čaščena v mestu Arks. To je bilo na severno vzhodnem delu Kapitola. Reševanje Rima v času Galskih vpadanj, leta 390 pred našim štetjem je bilo pripisano Juno. Gos, ki je bila v njenem templju je opozorila na prihod sovražnikov in tako pomagala obvarovati mesto pred napadom sovražnikov, ki so se morali umakniti. Kot znak hvaležnosti pred obrambo epirskega osvajanja (275 p.n.št.) so na na rimskem griču Kapitol v znak hvaležnosti boginji Juno začeli kovati rimski denar, ki se je imenoval moneta.

denarZanimivo, da beseda denar, angleško money, monetarni (denarni) sistem in druge izvedenke te besede, izhajajo iz enega od imen rimske boginje Juno, Juno Moneta, kjer je bila na rimskem griču Kapitolu, zraven njenega templja, kovnica denarja.

Juno je še posebej zaščitnica poročenih žensk in v zakonu rojenih otrok. Kot boginja poroda, se je imenovala Iuno Lucina, tista, ki prinaša otroke na svetlost dneva. Takšnih obredov se je smelo udeleževati samo z razvezanimi vozli, kajti kakršna koli vez, pas, vozel ipd. na telesu navzočih bi utegnila preprečiti srečen porod ženske, za katero so se prinašale žrtve. Kot zaščitnica deklet se je imenovala Virginiensis, kot boginja poročenih žena Matrona, kot zaščitnica nevest Pronuba, kot zaščitnica zakona Iugalis, kot boginja plodnosi  Caprotina, kar izhaja iz besede kozel (caper), ki je bil njena sveta žival in je pogosto bil na obredno žrtvovan. Kult boginje Juno, se je je širil po vseh delih cesarstva in se združeval z različnimi boginjami.

***

Juno v astronomiji

3 Juno je tretji odkriti asteroid in eden največjih asteroidov glavnega asteroidnega pasu. 1. septembra 1804 ga je odkril nemški astronom Karl Ludwig Harding, ki je uporabljal skromni dvopalčni (50,8 mm) daljnogled, ki je asteroid poimenoval po rimski boginji Junoni.

***

Juno v astrologiji

juno symbol

Juno predstavlja ženo, življenjskega partnerja, sorodno dušo. Juno v natalni karti horoskopa nam daje dobre indikacije kakšne vrste partnerja za poroko potrebujemo in bomo dobili. Ne partnerja za katerega mislimo, da želimo (tem vlada Venera in Mars), ampak tega ki ga potrebujemo in dejansko končamo skupaj z njim.  Venera in Mars nam pokaže kaj mi smatramo, da bi bil naš idealni moški in ženska. 5. Hiša opisuje tip ljudi s katerimi bi se romantično vključili. 7. Hiša nam pove vrsto osebe kakšen bo prvi poročni partner ( in 9. Hiša opisuje našega drugega partnerja za poroko, če pride do tega). Juno deluje bolj na  osnovni stopnji. Poznati svoj znak Juna lahko pomaga razumeti vašo sposobnost oblikovati trajno razmerje. Dolgotrajno partnerstvo , poslovno ali osebno, prijateljsko ali bolj intimno, so izzivi in Juno preskrbi vodila.

Juno po znamenjih:
Juno v Ovnu:
Partner bo nagnjen k ognjevitosti, agresivnosti, nepopustljivosti in aktivnosti. Trava ne raste pod njegovimi nogami. Juno v Ovnu kaže na malo bolj neodvisnost, kot od drugih znakov, kadar si vključen v dolgotrajno razmerje. Vi želite neodvisnost in lahko ste celo malo sebični. Obveza ni vaša močna točka, vendar ko se boste odločili ustaliti boste tam ostali za dolgo časa. Morda se boste morali pogajati z  nekaj nenavadnih dogovorov; redno partnerstvo s sočasno povezanostjo vam lahko niti malo ne ustreza. Dodaten čas, ki ga preživite sami ali s prijatelji je tisto, kar potrebujete in ne boste zadovoljni s partnerjem, ki želi, da se vam pridruži. Morda boste morali držati bančni račun ločeno od računa svojega partnerja; finančna neodvisnost in moč je zelo pomembno za vas. Vaš partner mora imeti dovolj zaupanja, da se ne zlomi pod vašo trdno voljo in biti dovolj močan, da prenese  nekaj vroče -hladno obnašanje z vaše strani, ko se začne razmerje. Vi niste riba, ki jo je enostavno uloviti, Juno-Oven, ampak ste dragoceni, zvesti in dovolj močni, da bi bili vreden ulov.
Juno v Biku: Soliden, stabilen in seveda trmast lahko opišeš tega partnerja.
Juno v Dvojčku: Ti se ne bi smel poročiti S tiho osebo. Pogovor, govor in še več pogovarjanja je partner, ki ga potrebuješ. Še bolje, če je prizadeven in bister.
Juno v Raku:  Potrebujete občutljivega, vzgojnega partnerja, četudi previdnega. Če Juno tvori preveč stresnih aspektov, boste morali negovati njega in oni bodo cmizdrili in se pritoževali v nedogled. Emocije vladajo Juno v Raku; če te tvoj partner zadovoljuje emocionalno vse drugo bo sledilo gladko. Če je tvoj partner emocionalno hladen ali preveč skop, se boš počutil prav na robu; Juno-Rakov močni oklep ne zdrži pod čustvenim pritiskom. Če se tvoj partner ujame s tvojimi potrebami, si ti izredno ljubeč in negovalen v dolgoročnem razmerju. Ti ravnaš z drugimi z nežnostjo in skrbnostjo, ustvarjajoč, da je dosti povpraševanja in oboževanja. Preteklost je zelo pomembna zate; ti se spomniš obletnic in vznemirljivih dogodkov, ki si jih praznoval z ljubečim spomini. Ti isti spomini preteklosti so tvoj propad, kakorkoli; verjetno se spominjaš preteklih prizadetosti preveč ostro in se upiraš biti ranljiv. Ljubezen zahteva to ranljivost in bi bilo pametno, da si zapomniš lekcije, ki si se jih naučil iz preteklih prizadetosti toda zapomni si, da je važno , da ne zaščitiš svoja čustva z železno pestjo in biti malo manj občutljiv.
Juno in Levu: No, vaš partner ni treba, da se prikazuje v šou biznisu, vendar mora imeti te kvalitete, biti ustvarjalen ali pa zelo razigran. Po drugi strani je lahko aroganten, otroško ukazovalen ali nezrel, še posebej, če je Juno v stresnih aspektih. V vsakem primeru, ne pritegneš sramežljivega, samotarskega tipa.
Juno v Devici: Potrebujete partnerja, ki je učinkovit, močno dela in pazi na vaše zdravje. Včasih so lahko malo  kritični (ali ves čas), še posebej, če je vaš Juno je stresnih aspektih (kvadrat, opozicija in nekatere konjunkcije).
Juno v Tehtnici: Ti potrebuješ partnerja, ki je šarmanten, družben in ima dober umetniški občutek . Juno v Tehtnici daje težnjo, da daš vse v razmerje. Medtem ko se to nagiba ljubeč in nežen in lahko na ta način okrepite zaupanje svojega partnerja, je lahko tudi idealiziranje identitete v interesu  partnerja. Bodite previdni, Juno-Tehtnica, da ne zaupate tistim, ki niso vredni in da se spomnite obdržati nekaj časa in energije za svoja prizadevanja. Tako rečeno, Tehtnice so najsrečnejši, kadar sodelujejo v ljubezni dolgoročnega partnerstva. Vi ste radi v ljubezni in ste izjemno predani partnerju, morda obvezani napačnemu. Izberite vašega partnerja skrbno in pazite na vrednote, ki so v nasprotju z vašimi. Če izberete primernega partnerja ste čudovito dajajoči in ljubeči v ljubezni in imate miroljubne odnose z najmanj argumentov in največ naklonjenosti. Ljubezen pride naravno in  prav tako odnosi; vendar to ni pogosto, da ste sami in to vas napravi  zares srečnega Juno-Tehtnica.
Juno v Škorpijonu: Potreba je za partnerjem, ki je  intenziven, močan in malo skrivnosten. Definitivno pa mora biti dober v postelji. Nekateri mislijo, da si malo neprijazen, letiš od cveta do cveta in zlomiš mnogo src preden se zavežeš samo eni osebi. To sploh ni vse; ti si samo zelo izbirčen in boš dolgo razmišljal preden izbereš partnerja, ki bo tvoj za dolgo časa. V bistvu, vi ste čudoviti pri obvezati sebe z dolgotrajnim razmerjem in ste izredno lojalni, ko se enkrat odločite za svojo smer. Ti si ne boš premislil in se boš obesil na zvezo do zadnjega konca, in v tem primeru vaša bistroumnost in izbirčnost postane zelo modra. Zakaj ostati v razpadajoči zvezi ? Namesto tega se bori da obdržiš zvezo, ki je tebi vredna. Nagnjen si Imate nagnjenost biti malo emocionalno nadzorujoči ampak vaša močna točka je vaša občutljivost, vaša intenziteta, vaša pozornost do fizične in emocionalne strani ljubezni. Vaš partner je verjetno, da bo nekdo z nekaj skrivnosti, toda modri Juno v Škorpijonu izbere partnerja, ki je dajajoč, oseba, ki ne zadržuje čustva ali  informacije v interesu izvajanja moči.
Juno v Strelcu: Partner bo verjetno prišel iz popolnoma drugačnega okolja in bo lahko tudi tujec. Celo , če partner ni znak Strelca, lahko ima sledove  Strelca. Lahko je vključen v višje izobraževanje ali je dostikrat na daljših potovanjih  in lahko veliko govori in malo posluša ( če sploh). Bistveno je, da lahko vaš partner drži korak z vami. Juno-Strelec je tako dinamičen, tako napolnjen z energijo, entuzijazmom in gonjo, da lahko prestraši tiste, ki se ne morejo ujeti z vašo močjo in pogumom. Vi hrepenite za raznolikostjo tako, da verjetno traja zelo dolgo, da se ustalite, toda, ko se enkrat odločite za partnerja, ste več kot zadovoljni, da ste vezani, tako dolgo dokler vaše vezi niso preveč utesnjene. Vi potrebujete neodvisnost in svobodo in partnerja, ki je dovolj varen, siguren da vam dopusti, da porabite svoj lasten čas in morda imate prijatelje in izkušnje izven razmerja. Lepljivi ali odvisni partnerji vas bodo kmalu prisilili, da ga zapustite; vi potrebujete partnerja, katerega žar življenja se ujema z vašim. Vaš partner mora biti pripravljen pridružiti se vam v vaši  ambiciozni shemi in raziskovati neraziskane teritorije z vami. Vendar, kakršenkoli znak omahljivosti, nezvestobe ali neprijaznost vas bo takoj odvrnilo. Važno je, da vaš partner ima svoje lastno življenje, toda nekdo, ki uporablja svojo neodvisnost da vas prizadene, ni za vas.
Juno v Kozorogu: Ti potrebuješ praktičnega partnerja, ki je dober organizator in ti lahko pomaga v biznisu. Ne pričakuj, da pokaže dosti emocij.
Juno v Vodnarju: Tvoja potreba pri partnerju je – drugačna. Lahko je ekscentričen genij ali se samo dela norega (mogoče vsega malo). Verjetno je razmerje, ki je drugačno. Vodnar je znak, ki je fanatičen glede neodvisnosti in imeti dovolj prostora. Dvo lastniška  poroka, kjer dva preživita veliko časa ločeno  je dobra situacija za osebo, ki ima Juno v Vodnarju.
Juno v Ribi: Tukaj bo zadovoljstvo z namišljenim  partnerjem! Če si slučajno poročen ( ali živiš s kom)  z resnično osebo, potem  verjetno uporabljaš domišljijo, da odstraniš partnerjeve pomanjkljivosti in dodaš kreposti. Bodi previden, da se ne poročiš z nekom, ker se ti smili ali ga želiš “rešiti”.

Juno v hišah:
Juno v 1 hiši:
1. Hiša si ti, kako pristopaš svetu. Juno postavljen tukaj lahko ustvari, da tebi partner pomeni center tvojega življenja. To se morda zdi romantično, ampak je zate zlom srca, če se odnos kdaj razpade ali, če oseba gre stran. Juno v 1 hiši vam lahko daje videz nedolžnosti, nekaj kot novorojen otrok. To velja še posebej, če je Juno bližje, kot 10° od  Ascendenta in v istem znaku. Si zelo lojalna oseba in nikoli ne bi varal, vendar tvoja naivnost pogosto povzroči, da si ti tisti, ki je prevaran.
Juno v 2 hiši: To je hiša denarja, lastnine in samo vrednotenja osebe. Poroka bo verjetno prinesla povečan občutek vrednosti. Te osebe lahko tudi iščejo, da se poročijo, da izboljšajo svoj občutek samo vrednosti, toda to redko deluje. V tem primeru, oni po navadi ne izberejo najboljšega partnerja . Oni tudi ostanejo v slabem zakonu, ker je ločitev za njih lahko opustošenje. Oni se lahko tudi poročijo zaradi denarja ali gledajo na poročnega  partnerja kot lastnino. Po drugi strani, oni so lahko literarno poročeni z njihovo lastnino , porabijo večino njihovega časa , da zberejo vedno več.
Če imaš Juno v 2. hiši, potem se boš verjetno poročil z nekom, ki je bogat. Ne boš se zadovoljil z manj. Zate je osnova tvojega samozaupanja s kom si poročen, kar je zelo negativno za žensko, ker je zate težje biti neodvisen. Če ne boš zmogel najti “to” si lahko zelo strog do sebe. Tudi ljudje z Junom v 2. hiši običajno ostanejo v slabem zakonu, ker razpad zakonske zveze bi bil preveč čustveno katastrofalen za njih. Juno v drugi hiši je lahko tudi znak “Kopača zlata” ali človeka, ki išče “ženo trofejo.” Večina ljudi s to postavitvijo so poročeni z njihovim denarjem in lastnino, tako ne bo nikoli imel revnega partnerja.
Juno v 3 hiši: Komunikacije bodo izredno pomembne tukaj in poroka ali partnerstvo bo izboljšalo komunikacijske sposobnosti kogarkoli s to postavitvijo, posebno če je tukaj  harmonični aspekt do Juno (sekstil in trine). Stresni aspekti po drugi strani (kvadrat in opozicija) lahko nakažejo, da poroka lahko zmanjša komunikacijske sposobnosti. Če imaš Juno v 3. hiši je zate najbolj pomembna lastnost partnerja sposobnost, da se pogovarjata med sabo. Sposobnost komuniciranja ali, da delujeta kot ekipa nadomešča spolno dokazovanje ali bogastvo. Zelo pomembno je zate, da najdeš sorodno dušo. Ko pride do rituala dvorjenja skušaš snubiti s poezijo in romantičnimi pismi. Ti si tudi bolj verjetno lahko najdeš partnerja na spletu.
Juno v 4 hiši: Ta oseba je lahko poročena s svojim domom. Juno v  4 hiši lahko tudi nakazuje potrebo za partnerjem, ki je vezan na domače okolje. Druga možnost je , da postaneš bolj domač tip po poroki.Če imaš Juno v 4. hiši potem boš morda želel nekoga, ki je več kot gospodinja ali dekoracija kot resničen partner. Kje in kako živiš, je izjemno pomembno zate, zato stremiš počakati bogate možnosti za poroko ali na tiste, ki imajo vsaj dober okus. Ti imaš rajši tradicionalno vlogo v zakonu z ženo, ki ostane doma in mož hodi na delo.
Juno v 5 hiši: Poroka izboljša kreativnost s to postavitvijo. Partner bi tudi moral biti  kreativna oseba ali dober z otroki, športu, igrah in hobijih. Če je prizadet, se pazite. Oni lahko delujejo kot otrok in se želi igrati ves čas , namesto delati. Če imaš Juno v 5 hiši, bi bil ti čudovit, ustvarjalen starš. Ti se tudi odlikuješ pri vseh vrstah iger, športa in hobijih. Ena od nevarnosti te postavitve je, da si morda tip, ki nikoli ne odraste. Lahko podzavestno izbereš partnerja za poroko, ki je bolj kot starš, kot pa ljubimec. Prav tako podzavestno izbiraš partnerje, ki so ti na nek način kot otrok.
Juno v 6 hiši: Ta oseba je poročena s svojim delom. Oni najverjetneje poročijo sodelavca! Bolj pogosto, Juno v 6 hiši nakazuje potrebo za partnerjem s katerim oseba lahko dela. Če obstajajo stresni  aspekti ( kvadrat ali opozicija ali konjunkcija z malefikom) potem partnerstvo in delo ne bo dobro združeno. V tem primeru ali boste poskušali obrniti  partnerja v služabnika ali bo on poskušal isto napraviti vam. Če imašJuno v 6. hiši ti ne boš tako divjal za poroko in smatraš to kot neproduktivno. To je zato, ker so ljudje z Junom v 6. hiši običajno deloholiki. Oni tudi bolj verjetno kot drugi tipi postavitev, se poročijo s sodelavcem. Ena od tvojih napak je, da si nagnjen obrniti svoj odnos partnerja v svojega služabnika. Prav tako težko najdeš nekoga, ki bi ga smatral sebi enakega. Kogarkoli poročiš mora podpirati tvojo kariero v celoti. Moč igre na katero pogosto naletite na delovnem mestu, so res odraz globljih vprašanj glede primernega samo izražanja in trditev. Moraš biti zelo zaveden, kaj kdo počne, za katere, in zakaj. Tvoja nuja, da služiš, je čudovita in navsezadnje vir energije, saj so tvoje učinkovitosti in zmogljivosti za dosežki ogromne. Toda kakršnokoli mazohistično vedenje ali aroganten prevzem preveč dolžnosti, ker si edino ti dovolj dober, da jih opraviš pravilno, bo samouničujoče. Vzemi bolj z lahkoto in bo vse teklo lažje. To bo tudi tebi pomagalo na fizični ravni, ker si občutljiv za bolezni, ki izvirajo iz stresov in preutrujenosti ali nabiranje jeze in zamere.
Juno v 7 hiši: To enostavno poveča potrebo za poroko ali partnerstvo. To bo temeljni kamen vašega življenja. Če imaš Juno v 7. hiši  si izredno statusno in socialno zaveden. Ne moreš si predstavljati svet, v katerem ti nisi poročen. Morda potrebuješ partnerstvo bolj kot večina ljudi in uživaš v ideji imeti veliko otrok. Tebi je največja vrednost biti starš v življenju. Če si sam si nesrečen totalno in pogosto te osebe umrejo kmalu zatem ko jim umre življenjski partner.
Juno v 8 hiši: Vi potrebujete seks mašino za partnerja. Ker 8 hiša vlada partnerjevi lastnini,  se lahko tudi zgodi da gleda na vas, kot lastnino (posebno, če so stresni aspekti). Poroka in  partnerstvo vam lahko tudi pomaga, da rekonstruirate ali  transformirate sebe ( čeravno želite ali ne). Če imaš Juno v 8. hiši se ne boš ukvarjal s partnerjem, ki ni dober v postelji. Seks je najbolj pomembna stvar zate. Ena od tvojih slabosti je, da druge spolno objektiviziraš. Ti tudi sodiš ljudi po izgledu.  Si tudi posesiven do tvojega partnerja in nagnjen k obsedenosti in ljubosumjem v vsakem razmerju. Ker tebi močno vladajo tvoje dimlje, je tudi bolj verjetno, da boš nezvest bolj kot večina.
Juno v 9 hiši: Ti potrebuješ partnerja s kom lahko potuješ (daljše izlete, ne krajše) in “filozofiral.” Partner se bo nagibal, da bo nekdo rojen daleč od tebe (celo tujec) ali iz popolnoma drugačnega okolja. Če je Juno v 9. hiši boš potreboval povezavo z zelo duševnim partnerjem. Ne boš se poročil z nikomer, s kom se ne počutiš s trebuhom in srcem sorodno dušo. Ljudje z Junom v 9. hiši se običajno poročijo izven lastnega socialnega kroga. Oni se najbolj verjetno poročijo s tujcem ali nekom druge rase. Če imaš to postavitev bi tudi dobro delal z iskanjem ljubezni na spletu.
Juno v 10 hiši: Ta postavitev Juno lahko nakazuje poroko s kariero. Bolj verjetno, to pokaže, da ti bo partner pomagal v karieri in družbenem položaju. Če je stresni aspekt do  Juna, partner lahko, da ti pomaga , če ti želiš ali ne. Ali nimaš rad partnerja, ampak čutiš , da se ne moreš ločiti, ker bi trpela kariera ali družbeni status. Če imaš Juno v 10. hiši, potem si verjetno poročen s svojo kariero. Vsak partner, ki ga imaš mora biti takšen, ki pomaga tvoji karieri ali izboljšuje tvoje bogastvo in socialni položaj. Ti se zelo verjetno poročiš z nekom, ki ga nimaš rad, da bi napredoval v življenju. Smatraš, da je toleranca razmerja majhna cena za uspeh.
Juno v 11 hiši: Poroka zaradi družbenih aktivnosti je možna tukaj. Lahko se poročite s prijateljem ali postanete prijatelji s partnerjem po poroki.  Partner je lahko vključen z organizacijami ali družbenimi vzroki ali se lahko vi vključite s temi zadevami po poroki. Če imaš Juno v 11. hiši se boš težko umiril. Odobritev s strani prijateljev tvojega partnerja je zelo pomembna zate. Prav tako je možno, da se poročiš z dobrim prijateljem. Rajši imaš partnerja, ki je človekoljub ali zelo vključeni v skupnost. Nikoli ne bi poročil puščavnika. Dobra tvoja lastnost pri tebi je, da si sposoben po poroki ostati  prijatelj z bivšim partnerjem.
Juno v 12 hiši: Pazi se tega. Tukaj je povezana šansa, da je prvi poročni (ali poslovni) partner, ki ga imaš lahko celo sovražnik. Bolj verjetno je, da ti privlačiš napačne osebe. To je še posebej resnica , če je stresni aspekt do Juno ali do vladarja 7 hiše. To se lahko izkaže tudi tako, da je partner prijetna oseba, toda je omejen na nek način in zahteva tvojo konstantno pomoč.  Če imaš Juno v 12. hiši imaš povečane možnosti za razvezo zakonske zveze. Pogosto se to zgodi nekako s prvim poročenim partnerjem, (ki se pogosto sprevrže v sovraštvo.) Prav enostavno se ne odločiš dobro, ko gre za odnos do partnerjev, ker ti dajejo vzgib čudne sile iz tvoje podzavesti. To pomeni, da imaš zelo skalnato ljubezensko življenje. Še en pomen za Juno v 12. hiši je življenje z omejitvami zaradi partnerja, ki razvija invalidnosti ali zdravstveni problem, ki zahteva tvojo stalno oskrbo. Juno v 12 hiši nakazuje, da obstajajo globoki podzavestni  emocionalni vzorci, ki  razmerje obudi, poudarjajoč občutek usodnosti. Če ali ne oseba verjame v  reinkarnacijo, obstoja občutek starodavne veze, ki obstoja med vami in vašim partnerjem,  vrsta  zaupnosti in  “usodnosti” , ki se je lahko občutila od začetka. Če so duhovni interesi deljeni, to lahko predstavlja resnično poroko  “sorodnih duš”, ki izkusijo  božansko zvezo z ljubljenim skozi drug drugega. Obstoja lahko občutek enostranskega dolga  dolžnega enemu partnerju od drugega, posledica v potrebi  prestati neke vrste žrtvovanja zavoljo razmerja, morda celo žrtvovanje razmerja samega. Eden partner lahko neguje drugega zaradi zdravja, na primer. Ali morda partner dela, kot sestra v bolnici ali neki drugi instituciji prostovoljno ali ne prostovoljno in je omejena. V vsakem primeru , vprašanje službe, služenja , žrtvovanja in duhovne povezave so glavne zadeve v vezanem razmerju. Kvalitete opisane z znakom pozicije  Juno nakazuje način , na katerega lahko najbolje ravnate s tem vprašanjem.

ALMIRACATOVIC.COM


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: