Za otroke in od otrok


2 (22)-1

Posredujem različne, zanimive članke, ki govorijo o vzogoji in odnosu do otrok. Da pa ne bodo besede samo od odraslih, sem posredovala prisrčne odlomke iz šolskih spisov, ki so jih pisali otroci.

»Nočem, da otrok v mrzli kleti šiva kavbojke zame«, pravi doktorica matematike in pisateljica Karin Cvetko Vah, ki velja za eno najbolj aktualno angažiranih avtoric. Članek, kjer je predstavljena njena knjižica Opravičilo človeka, si lahko prebereš TUKAJ.

Problematike agresivnih otrok se dotakne Jesper Juul, ki pravi »Otrokom postavljamo diagnoze zaradi lastnih napak«. Juul je eden vodilnih avtorjev o vzgoji otrok. Njegova najbolj znana knjiga je Kompetentni otrok, ki je prevedena v 13 jezikov in je bila prodana v več kot 250.000 izvodih, v Skandinaviji pa že več kot desetletje velja za »biblijo vzgoje«. Več o problematiki agresivnih otrok, si lahko prebereš TUKAJ.

Henning Köhler je strokovnjak za vzgojo, njegova metoda temelji na specialno-pedagoški in umetniško-terapevtski praksi. Intervju »Pustite jim biti otroci« si lahko prebereš TUKAJ.

»Glavna stvar, ki se je morajo zavedati starši, predvsem pa učitelji v šolah, je to, da ne vedo vsega. Pravzaprav se morajo zavedati tega, da marsičesa ne vedo. Še bolj pomembno je to priznati. Otrok naj čim večkrat sliši od učitelja in starša naslednje: “Tega pa jaz ne vem. Pojdiva pogledat, kje bi to poiskala?”« pravi Miha Kos v članku, ki predstavi Hišo eksperimentov v Ljubljani. Več o tem si lahko ogledaš TUKAJ.

۞

otroci

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

1-11-21-31-41-51-61-71-81-9

Kategorije:[Good to know | Dobro je vedeti]Oznake: , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: