Sladjana Velkov: Živeti brez cepiv


Civilna iniciativa za prostovoljno cepljenje je konec oktobra organizirala predavanja dr. Sladjane Velkov pod imenom »Živeti brez cepiv in brez zdravil«.

Sladjana Velkov, se je rodila v Skopju, odrasla v Srbiji, medicino pa je študirala v Nišu in Skopju, kjer je tudi diplomirala. Delala je za Združene narode v Makedoniji, kot splošna zdravnica na urgentnem oddelku v Vranju in kot zdravnica ter menedžerka za razvoj medicine v Kuvajtu. Dogodek, ki je spremenil tok njenega delovanja in jo zbudil, je povezan s cepljenjem in smrtjo njene tašče, kjer je začela raziskovati vpliv cepiv in zdravil. Ostala je brez licence za opravljanje dela, stroka iz katere prihaja, pa jo je razglasila za šarlatanko. Kljub temu, že nekaj let predava o samozdravljenju in naravnem načinu življenja, kjer skuša zajeti in predstaviti celoto in pri tem razbliniti mite o medicini. Predstavi in posreduje zanimive informacije in predvsem razjasni iz prve roke, povezanost kapitala v zdravstvu.

Predavanje si lahko ogledaš na posnetku, ki je razdeljeno na dva dela:

Civilna iniciativa, ki je organizirala dogodek, je dr. Sladjano Velkov opisalo, kot eno od redkih zdravnikov v regiji Jugovzhodne Evrope in Balkana, ki o škodljivosti cepiv in njihovih neželenih učinkih govori javno. Je najglasnejša zagovornica ukinitve obveznega cepljenja, za kar je v Srbiji aprila 2014 sprožila podpisovanje peticije. Trdi, da čedalje več otrok zboleva za sladkorno boleznijo, rakom, revmatoidnim artritisom, alergijami, astmo in mnogimi drugimi boleznimi ter da je povezava med temi boleznimi in cepivi čedalje očitnejša. Zato starše poziva, naj prevzamejo odgovornost za svoje otroke, naj je ne prepuščajo zdravstvenim ustanovam in zdravnikom. Če želiš spremljati njeno delo, posredujem njen blog: Sladjana Velkov.

Civilna iniciativa (če je morebiti še ne poznaš) se bori za spremembo slovenske zakonodaje, saj ta trenutno predpisuje obvezno cepljenje za vse otroke in predvideva sankcije za vse, ki cepljenja ne želijo. Zavzema se za svobodo pri odločanju glede cepljenja, saj bi moral imeti vsak državljan pravico odločati o tem, ali se bo cepil ali ne. Več o tem, si lahko prebereš s klikom na Prostovoljno cepljenje.

Na slednjem posnetku, pa si lahko ogledaš okroglo mizo »Po naravni poti do zdravja«.

***

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Kategorije:Articles | Članki, Good to know | Dobro je vedetiOznake: , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: