Lutkovna terapija


V kulturno umetniškem društvu Moment razvijajo projekt Izdelava lutke, lutka in lutkovna igra kot terapevtski in didaktični pripomoček, ki se izvaja v okviru Operacijskega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013, 4. razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«. Namen projekta je uveljaviti lutkovno dejavnost kot kreativno, dostopno in prijazno dejavnost na področju zdravstvene, poklicne in zaposlitvene rehabilitacije. Delo z lutko in lutkovna igra omogočata razvijanje gibalno-motoričnih spretnosti in odpravljanje osebnostnih težav. S projektom, ki se je začel izvajati 4. junija 2013 in se bo zaključil 31. 8. 2014, se ozavešča strokovna in širša javnost o neskončnih kreativnih možnostih lutkovne dejavnosti.

Delavnice vodijo trije mentorji, in sicer Brane Vižintin – vzgojitelj, ki je svojo profesijo nadgradil in razvil v lutkovno dejavnost in ga danes poznamo kot največjega specialista za lutkovno animacijo v Sloveniji, ter je dobitnik letošnje (2013) Župančičeve nagrade Mestne občine Ljubljana; Sanja Brezničar – diplomirana psihologinja z opravljenim izpitom iz socialnega varstva, strokovnim izpitom za strokovne delavce v vzgojno izobraževalnih organizacijah, trenerka učenja socialne pravičnosti, izobražena za uporabo gestalt-tehnik v pedagoški praksi in Mateja Šušteršič – vsestranska lutkovna in likovna ustvarjalka, ki je od leta 2000 članica Lutkovne skupine Bobek, ter redno vodi ustvarjalne delavnice v okviru Sobotaž, Trnfesta in Emonske promenade KUD-a France Prešeren ter aktivnosti Hiše otrok in umetnosti in Gledališča Fru fru.

V primeru, da te tovrstna ustvarjalnost zadeva zanima, si lahko podrobneje ogledaš program na strani Moment , kjer so podane vse potrebne informacije in kontakti. Ogled celotnega dogajanja delavnice pod vodstvom Mateje Šušteršič je podan v galeriji: Delavnica lutkovne terapije, tukaj pa posredujem par črno belih utrinkov. 

***

1

3

4

6

7

9

10

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

1-11-21-31-41-51-61-71-81-9

Kategorije:[EVENTS | Zgodilo se je]Oznake: , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: