Utrinki iz delavnice dokumentarnega filma


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Fotografije so nastale na Delavnici dokumentarnega filma, ki jo je organizirala organizacija Mitra v sodelovanju z Luksuz produkcijo, v okviru 1. edicije Revije slovenskega dokumentarnega filma 2012. Mentor Boris Petkovič in EVS prostovoljci so skupinam pomagali pri izdelavi kratkih dokumentarnih filmov, katere je producirala Maja Malus Azhdari. Na Živih dvoriščih je bilo premierno predstavljenih sedem filmov, ki so osvetlili lokalno problematiko in prikazale vsakdanjost v novi luči.

Z Matejo J. Hočevar in Matejo Turk smo se lotile problematike umiranja mestnega jedra ter se sprehodile skozi nostalgijo z umetniki, zbiratelji, ustvarjalci in prodajalci, ki vztrajajo v svojih sanjah in kljub številnim spremembam, ki jim mnogi klonejo, nadaljujejo in vztrajajo na svoji poti. Fotografije prikazujejo utrinke dogajanja s snemanja, montiranja in odmorov na dvorišču Živih dvorišč, kjer nas je z obiskom presenetil igriv in fascinanten ruski umetnik Gregory Pototsky, ki je med drugim ustanovitelj Academy of Kindness ( http://www.dobrota.us/html-eng/events-photos.html ). Posebej bi se zahvalila dragi prijateljici Zsofi Klacsmann, ki je žrtvovala dobro uro spanja in nam zaigrala na čelo ter tako ustvarila glasbeno podlago za naš kratki film.

Zraven pridobivanja izkušenj pri ustvarjanju dokumentarnih filmov, je vsekakor potrebno izpostaviti božansko hrano, za katero je poskrbela Carol Gutierrez, ki je z Behrang Azhdarijem ustvarila mojstrovine, ki resnično nahranijo dušo in telo … Soul kitchen v pravem pomenu besede. Delavnica dokumentarnega filma je prinesla veliko več kot le kreativno izkušnjo pri izdelavi filma, prinesla je zanimiva spoznanja in nova prijateljstva. Izkušnja, ki obogati in pri tem naredi mali film v filmu.

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

1-11-21-31-41-51-61-71-81-9

Kategorije:[EVENTS | Zgodilo se je], [Reportaže|NATIONAL GEOGRAPHIC]Oznake: , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: