Do we really need the moon


Vsakič, ko medije preplavi novica o super luni, se spomnim na tale BBC-jev dokumentarec z imenom Ali resnično potrebujemo luno. O mističnosti in nastanku lune kroži več teorij, prav tako o njenem pomenu in moči, ob čemer je vsekakor zanimiva informacija, ki pravi, da naj bi luna kazala Zemlji vedo le eno plat; kaj se potem takem dogaja na “senčni strani lune” je vprašanje, na katere odgovarjajo razne teorije, kjer je med drugim možno zaslediti tudi to, da naj bi bila luna sredstvo za kontroliranje podzavesti ljudi, do tega da gre za umetno tvorbo, pa da je postojanka itd. Če se obrnem po odgovore k astronomiji, je tam videti, da imajo številni planeti v našem osončju lune, pa vendar nobena nima takšnega vpliva na planet, kot ga ima naša luna. In če v astrologiji luna predstavlja emocije, ta po jotišu predstavlja um.

Da je ženska povezana z luno govori tudi ciklus lune in ciklus ženske, ki ima štiri glavne faze. Tako kot gre ženska vsakih 28 dni skozi štiri fiziološke in psihološke faze, ki energetsko ustrezajo luninim menam; pri čemer je prvi lunin krajec povezan s časom od konca menstruacije do ovulacije in je čas novega začetka in občutka prerojenosti. Temu sledi polna luna kot druga faza in je času ovulacije, medtem ko tretja faza ustreza zadnjemu krajcu in je čas, ko se telo pripravlja na oploditev; v tem času se prebudi ustvarjalna energija, hkrati pa tudi pms. Četrta faza je povezana z mlajem in je čas menstruacije, kjer je ženski dano, da se vase poglobi in pri tem se lahko mesečno očisti vseh negativnih energij in ponovno rodi. Zato je ta čas izjemno dragocen in pomemben za žensko, ter da ima v tem obdobju mir, ki ga potrebuje. O obredu imenovanem Kinaalda, ko dekle plemena Navajo vstopi v puberteto in dobi prvo menstruacijo ter se udeleži štiri dnevnega obreda, si lahko podrobneje ogledaš s klikom na KINAALDA.

Torej, kako bi bilo, če lune ne bi bilo, je vprašanje, s katerim se ukvarja dokumentarec, verjetno pa bi marsikdo izmed nas imel tiste dni, manj moteno spanje.  :)

A

 ***

~~~

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

1-11-21-31-41-51-61-71-81-9

Kategorije:Good to know | Dobro je vedeti, Little astro school | Mala šola astrologije, Movie of the week | Film tednaOznake: , , , , , , , , ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: