Otroci v priporu, kriminalci na dopustu

V ponedeljek, 10.12.2012, se je zbrala množica ljudi pred mariborskim zaporom in sodiščem, da izrazi nestrinjanje in ogorčenost nad priporom fantov, ki so jih na tretji mariborski vstaji zaprli in jim grozi od 6 mesecev do 5 let zapora zardi napada na policiste. Glede nato, da nikjer ni dokazov, da so fantje res metali kocke na policiste, je jasno, da gre za neko farso sodišča, kjer hočejo na prestrašenih srednješolcih izvajati teror in s tem ustrahovati starše in javnost. Če pogledamo malo nazaj, ko so bili protesti v Ljubljani in so bile na videoposnetku jasno prepoznane osebe, ki so metale granitne kocke, so tile bili v priporu le en dan. In to je bilo tudi vse.

Da se mariborsko sodišče gre dvoličnih iger je jasno, kot je resnica, ki jo sodišče zastopa, slepa. Na eni strani so procesi, kjer so balkanske bojevnike pustili na svobodo in se čudim, da jim niso podarili še kakšnih promocijskih daril o lepotah Maribora v eko vrečki. Potem so tu slavni politiki, ki se obtožbam izogibajo ne glede, da se te kopičijo in prav tako se teh ne vabi v pripor. Potem je tu še gospodarski kriminal, kjer so lastniki podjetij pobrali ogromne kredite, obrnili ali oprali denar, nato podjetje po delih prodali in prijavili stečaj.  Gre za preverjeno uspešen scenarij kar nekaj podjetij. Številni delavci, ki več mesecev niso prejemali plače, so naredili kak štrajk in tu se vsa zgodba zaključi. Seveda takim, ki so oškodovali številne zaposlene in s tem njihove družine, se nikoli ni sodilo … ker ni dokazov.

Me prav zanima kakšne konkretne dokaze, pa imajo v primeru teh priprtih demonstrantov? Sodstvo, kakor da se izživlja s pravnim sistemom nad mlade najstnike in ostale priprte protestnike, medtem ko so huligane, ki so povzročili kaos, enostavno pustili pri miru oz so jih preskočili v tej sodni gonji. A se nebi raje posvetili lovu na resnične izgrednike, ki so na protestih bili le zaradi nasilja, ali pa pregonu gospodarskega kriminala in politikom, ki sebi prilagajajo zakone ali pa izvršbi milijonskih dolgov  mariborske nadškofije?
Glede nato, da dejanja povedo več, kot tisoče besed, se sprašujem, kaj sodišče s takšnimi gestami sporoča? Koga v resnici ščiti? Očitno se od francoske revolucije nič ni spremenilo in t.i. enakost, je vse prej, kot enakost pred zakonom.

Posredujem posnetek, kjer se lepo vidi, da so aretirali fanta, ki je držal transparent, medtem ko sta ta, ki sta vrgla petardo, pobegnila. Verjetno je takšnih zgodb še veliko več in ta fant je imel srečo, da je ta dogodek nekdo posnel: VIDEO.
Prav tako posredujem zgodba mame, ki ima priprtega sina:

Glede nato, da je možno imeti v priporu morebitne prestopne izgrednike, dajmo zapret vse politike zaradi morebitne škode, če jim že zaradi pretekle škode ne sodijo.

Foto Foto utrinki ponedeljkovih protestov pred mariborskim zaporom

***

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: