Fani Okič

»Današnji človek je vse bolj osamljeno bitje. Živi v okviru pojma IMETI in istočasno pozablja, oziroma sploh nima časa BITI.«

Fani Okič, ambasadorka miru in raziskovalka starih cilivizacij, v 88 letu še naprej aktivno ustvarja, ozavešča in poudarja vlogo in položaj žensk. Raziskovala je kulturo Keltov, Inkov, Aztekov in napisala 6 knjig na tovrstno temo: Razpoke časa, Kraljestvo velike kače, Čas v času, Megaliti-govoreči kamni, Da bi življenje živelo, Nepretrganost življenja.

Njena povezava s kulturo Inkov prihaja iz njenih prednikov. Ko so v 16.stol. Španci vdrli v Peru, so vdrli tudi v svetišče tako imenovanih sončnih devic, starih med 12 in 22 let. V tem obdobju jih noben moški zunaj svetišča ni smel videti. To so bile izbrane princese, osupljivo lepe in zelo inteligentne – pa ne le po zahodnem pojmovanju inteligence. Pred nasilneži jih je veliko skočilo v brezno, nekatere pa so ujeli in posilili. Posiljena dekleta so ugrabili in odpeljali v Španijo, med njimi je bila vnukinja 10. Inka Turac Yupanquita. Po spletu okoliščin so potomci ene od ugrabljenih deklet med tridesetletno vojno prišli v Trst, od koder izhaja mama Fani Okič. Tako je rodovno izročilo Inkov ostalo živo.

Na povezavi je dokumentarni portret o izjemni osebi, ki nosi in deli zakladnico znanja in modrosti:
F A N I   O K I Č

Kako je nastalo življenje na tem planetu opiše skozi inkovsko kozmogonijo, ki govori o štirih stvarjenjih, štirih obdobjih življenja na Zemlji. Vsako obdobje se je končalo s katastrofo. V toku teh štirih obdobij sta se zgodili dve katastrofi nepredstavljivih razsežnosti, ki sta »zamajali temelje Zemlje in neba«. Eno teh stvarjenj je bilo uničeno  s »posegom izpod neba«, drugo se je zgodilo zaradi ljudi, »ki so pozabili svojo nalogo v tem svetu«, zato so bogovi s potopom oprali Zemljo. Arhetipski mit Inkov ne govori o enkratnem stvarjenju sveta, ampak o predhodnih dogodkih, ki jim je sledilo zadnje stvarjenje, ki še vedno traja. Delček te zgodbe lahko prebereš s klikom na DA BO ŽIVLJENJE ŽIVELO.

Čudovito molitev, ki te postavi v center sebe pa si lahko prebereš s klikom na NEPRETRGANOST ŽIVLJENJA.

Prav tako posredujem povezavo, kjer je podano njeno mnenje o etiki in družbi ter etičnem dnu: http://www.pozitivke.net/article.php/Fani_Oki_Inkovska_Prerokba

***

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G H T   A L S O    B E   I N T E R E S T E D   I N

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: