Slovanska legenda: Kako je nastala prva čarovnica

Simpatična zgodbica, ki nam razkritje pretkanost in nastanek prve čarovnice.


Pred davnimi časi, ko je bil svet bil še mlad in nepokvarjen, je mlado dekle odšlo v gozd nabirat gobe. V poznih urah se je nebo nad njo odprlo in tik pred prvim nalivom, je dekletu uspelo skriti se pod krošnjo velikega drevesa. Zaščitena pred dežjem, je slekla vsa oblačila in jih spravila v torbo, da se ta ne bi zmočila. Čez nekaj časa je dež prenehal in dekle je nadaljevalo svojo pot nabiranja gob. 

Nakar je srečala Velesa, rogatega boga gozda. Ta je začuden vprašal dekle, kakšno magijo je uporabila, da je ostala suha.  ”Če mi razkriješ svoje znanje magije, ti jaz razkrijem svojo, s katero sem ostala suha pred dežjem, ” mu odgovori dekle.

Zapeljan z lepoto dekleta, je Vales popustil in podučil dekle o magiji, ter ji predal vso svoje znanje, ki ga je imel. Ko je dekle posedovala vso znanje, je Veles želel zvedeti njeno skrivnost. Nakar mu ona pove, da se je enostavno skrila pod drevo in slekla svoja oblačila. Veles je dojel, da je bil prevaran, in to z lastno krivdo; besen je stekel nazaj v gozd. A od tega modrega dekleta je nastala pramati vseh čarovnic.


ALMIRACATOVIC.COM


3 komentarji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: