Šutka


 

šutka

Šutka, največje romsko naselje in se nahaja v predmestju Skopja. Ima svoje šole, avtobuse ter svoj davčni sistem, je kakor država v držav, kot Vatikan. Tam sem spoznala možakarje, ki so se razgovorili o politični sceni tega mesta, o tem kako je nek politik pošten, drug pa ne in pri tem od mene pričakovali, da razsodim. Namesto tega, sem se raje posvetila otrokom. Ti so kazali svoje najljubše predmete in peli; dve prekrasni deklici, pa sta me vabili, da se jima popoldan pridružim na korzu. Korzo je v bistvu ena ulica, po kateri se sprehajajo gor in dol kr nekaj ur, pri tem so vsi lepo oblečeni, urejeni in se pogovarjajo tako intenzivno s svojimi prijatelji, kakor da se niso videli nekaj let. Seveda punce ogledujejo fante, fantje gledajo dekleta in to je to, korzo.

Na koncu si pa lahko ogledaš istoimenski film Šutka, ki prikazuje neverjetne zgodbe tega mesta.

Šutka (2) Šutka (3) Šutka (4) Šutka (5) Šutka (6) Šutka (7) Šutka (8) Šutka (9) Šutka (10) Šutka (11) Šutka (12) Šutka (13) Šutka (14) Šutka (15) Šutka (16)Šutka (1) Šutka (17) Šutka (18) Šutka (19)

Šutka je prepoznavna kot mesto rekorderjev. Tu živi oseba, ki ima rekordno število kaset s turškimi narodnjaki, pa oseba, ki je rekorder med lovci na vampirje,  rekorder med izganjalci hudiča, prav tako najdemo rekorderja, ki je rekorder v vseh kategorijah, kar jih je. Omenila sem jih le par. Najbolje, da si ogledaš kar celoten film z naslovom Šutka-knjiga rekordov.

A-PRAVI

***

Če želiš prejemati zanimive informacije, se lahko prijaviš na novičke s klikom na ikonico:

blogmailing-in-roka

kode

۞

P R E B E R I    Š E | Y O U   M I G T H   A L S O   L I K E

123456789101112

Kategorije:[FILM TEDNA|Le cinéma], [Good to know | Dobro je vedeti], [MAGNUM|Street photo], [Reportaže|NATIONAL GEOGRAPHIC]Oznake: , , , , , , , ,

23 comments

  1. film bi moral biti uveden v šole, kot del izobraževanja :D

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: